Antena Căutare

SPECIAL: Lazaroiu l-a scos basma curata pe Basescu

Judecatorul Curtii Constitutionale a Romaniei, Petre Lazaroiu, l-a scapat, in 2002, pe Traian Basescu de obligatia de a returna un prejudiciu de 37,95 miliarde de lei, adica 1,1 milioane de euro. Primul era, la acea vreme, judecator la Colegiul Jurisdictional al Municipiului Bucuresti din cadrul Curtii de Conturi, iar al doilea era primar al Bucurestiului. Prejudiciul ii fusese imputat primarului general al Capitalei de procurorul general financiar al Romaniei pentru Pasajul Basarab.

Dezvaluirile au fost facute de "Lumea Justitiei" (luju.ro), Traian Basescu, in calitate de primar al Bucurestiului, a platit unei firme de casa a Primariei Generale suma de 12,5 miliarde de lei vechi, contravaoarea unui proiect de construire a Pasajului Basarab din Bucuresti. Cum Basescu nu avea voie sa faca o asemenea plata, procurorul general financiar al Curtii de Conturi, Anastasiu Crisu, a sesizat Colegiul Jurisdictional al Municipiului Bucuresti.

Cazul a fost repartizat judecatorului financiar Petre Lazaroiu, care l-a spalat pe primar de orice pacat si a respins ca neintemeiata sesizarea procurorului financiar.

Dosarul in care Traian Basescu era incriminat a mai parcurs un traseu intortocheat, din 2003 pana in 2005, cand a fost inchis, iar Lazaroiu a disparut pentru scurt timp din magistratura, devenind avocat, cu contracte obtinute de la Compania Nationala de Autostrazi din subordinea Ministerului Transporturilor. Procurorul general financiar Alexandru Turlea a declarat recurs in 2003, in¬sistand pentru recuperarea prejudiciului.

Recursul a ajuns intr-un final la Curtea de Apel Bucuresti, moment in care Traian Basescu era deja presedinte al Romaniei. Prin Decizia Civila nr. 656 din 1 aprilie 2005, completul de judecata format din judecatorii Carmen Valeria Cosma, Constanta Carata Glodeanu si Gheorghe Grecu a respins recursul ca nefondat.

Tot articolul, in Jurnalul National

Magazinele de vise s-au mutat pe internet... VIDEO! Zeci de caini executati la periferia orasului Targu Jiu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x