Antena Căutare

SPECIAL: Nicoleta Trif, fetita romanca sechestrata acum patru ani, ramane in Germania

Nicoleta Trif, fetita sechestrata de patru ani la o familie din Germania, nu va fi adusa prea curand inapoi la familia sa naturala din satul Giulvaz, judetul Timis.


In procesul mediatizat in presa germana sunt judecate Estera Schweitzer si Annelise Jugu, doua nemtoaice de origine romana, carora Politia romana de frontiera le-a pus gratuit in carca faptul ca ar fi traficat fetita. Ulterior, aceeasi institutie a infirmat cazul de trafic, precum si implicarea celor doua femei. Cu toate acestea, cele doua sunt judecate in continuare pentru suspiciune de favorizare a traficarii minorei, in timp ce femeia care a dus fata in Germania si o tine cu forta, fara acte legale si cu pasaport expirat, apare ca martor al acuzarii, al Procuraturii germane.

Incompetenta si anumite interese, atat din partea autoritatilor romane, cat si a celor germane, le-au scos tapi ispasitori pe cele doua femei. Aceasta cu toate ca fetita a fost dusa in Germania de tatal natural al acesteia si de "mama adoptiva" din Germania, Korina Biemuller-Meyer. Din 2006 pana acum, minora se afla in Germania fara forme legale.

Din decembrie 2006, familia Biemueller din Bavaria o tine sechestrata pe minora Nicoleta Trif. Parintii naturali ai fetitei nu au banii pentru a-si recupera copilul de la familia la care micuta se afla in Germania. In cazul acesteia s-au implicat politicieni de prima mana ai Germaniei: Susanne Kastner, fost vicepresedinte la Bundestagului, Barbara Stamm, presedinte al Parlamentului landului Bavaria si alti politicieni din Partidul Crestin-Democrat german. Promisiuni de repatriere a fetitei, la cererea parintilor naturali, s-au facut inca din luna mai a anului 2009. Parintii romani au formulat trei cereri de repatriere, autoritatile romane au pus la dispozitie bani si trei planuri de repatriere, dar, cu toate acestea, fata ramane la familia din Bavaria.

Initial, repatrierea, a fost amanata la interventia directa a Susannei Kastner, dupa cum a recunoscut chiar ea intr-un interviu pentru Jurnalul National. Culmea, autoritatile romane au pregatit bani si specialisti pentru a readuce fata acasa, insa s-au lovit de refuzul... familiei germane care o tine sechestrata pe minora.

Pe 31 martie 2011, cei doi parinti s-au dus in Germania sa isi ia copilul inapoi. S-au trezit insa audiati aproa¬pe cinci ore, iar la final li s-a spus ca fata ramane la familia Biemueller. Cuprinsi de disperare si cu lacrimi in ochi, acestia s-au intors in Romania fara a-si fi putut vedea macar copilul. Asta din cauza unei decizii abuzive date de judecatoria locala din Bad Kissingen, care, ignorand orice lege, a dat o hotarare prin care plaseaza temporar fetita tocmai la familia care o tine fortat.

Reputatul ziar german Die Welt a relatat despre proces. Hotararea privind ramanerea fetitei este cel putin discutabila. Judecatorul Matthias Goebhardt, acelasi care i-a condamnat fara probe pe Jugu si Schweitzer, a semnat hotararea de plasare a fetei la familia din Germania. El a aplicat insa un paragraf de lege care se refera la copiii de nationalitate germana, iar masura disperata a fost luata chiar pe 31 martie, ziua in care parintii naturali se aflau in Germania, la audieri, la nici 50 de kilometri de propriul copil despre care nu mai stiu nimic. Si pe care, evident, nu l-au putut lua acasa.

"Am fost pacaliti si de nemti, si de Protectia Copilului din Romania, care ne-a promis de trei ori ca ne vor aduce copilul acasa. Cu toate ca am reusit sa venim pana aici, am aflat la sase seara ca nu ne putem lua acasa propriul copil", ne-a declarat Viorel Trif, tatal natural al fetei. Sub presiune politica din partea germana si din alte motive nedeclarate, Consulatul Roman din München a jucat un rol dublu. A angajat "pro bono" un avocat german de origine romana, Ana Maria Filimon, care nici macar nu s-a prezentat la proces, desi stia de decizia abuziva de retinere a fetei pe teritoriul german. In plus, oficialii Consulatului roman din München au mintit in mod repetat.

Cu o zi inaintea procesului, acestia s-au declarat surprinsi ca parintii romani se afla in Germania, declarand pentru Jurnalul National ca nu stiu nimic despre acest lucru si nu sunt pregatiti pentru o actiune de repatriere. Aceasta, desi aveau o notificare scrisa din partea parintilor, transmisa Consulatului pe data de 24 martie, prin care cei doi anuntau intentia de a-si recupera fata si cereau asistenta Corpului Diplomatic roman din München.

citeste articolul complet pe Jurnalul

"Artistul" PDL-ist Edmond Talmacean, numit in CA al Portului Constanta... Perchezitii la Turnu Severin. Sunt vizate persoane suspecte de fraude informatice...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x