Antena Căutare

SRI te învață cum să eviți hackerii atunci când vrei internet gratis

Cei de la SRI le oferă câteva sfaturi românilor care pleacă în vacanță și vor să se folosească de rețelele Wi-Fi

Cei de la SRI le oferă câteva sfaturi românilor care pleacă în vacanță și vor să se folosească de rețelele Wi-Fi.

După cum s-a mai spus de atâtea ori, informațiile personale de pe telefon, laptop sau tabletă sunt mult mai expuse riscului de a fi compromise sau furate pe durata vacanței de vară, când turiștii în căutare de internet gratuit se conectează la rețele publice de Wi-Fi, fără să țină cont de riscurile de securitate. În aceste condiții, numeroase companii specializate în securitatea online au oferit sfaturi turiștilor români, pentru a le permite să-și protejeze mai bine datele.

Acum, prin intermediul unei imagini distribuite pe Facebook, Serviciul Român de Informații (SRI) a urmat modelul companiilor de mai devreme, oferind ”cinci sfaturi de securitate pentru un concediu wireless”. Primul dintre acestea presupune ”evitarea rețelelor Wi-Fi publice, întrucât există hackeri care clonează locații de tip free Wi-Fi și accesează datele personale”. Kevin Mitnick, unul dintre cei mai cunoscuți hackeri, a demonstrat chiar și un mod în care un infractor online poate deconecta toți utilizatorii de la o rețea. Atunci când aceștia vor să se reconecteze, el le poate oferi o rețea falsă. Odată conectați, acesta le poate livra programe de tip malware extrem de ușor.

Citește continuarea pe playtech.ro.

Reacţiile emoţionante ale colegilor de scenă! Arşinel: "Maestrul Beligan n-a renunţat niciodată la a gândi că poate... Ministrul Culturii: "Decesul lui Radu Beligan marchează dispariţia unei generaţii a teatrului românesc"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x