- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Vestea momentului pentru milioane de cetățeni! Românii ar putea beneficia de alte câteva zile libere! Care sunt condițiile și ce trebuie să faci?
În prezent, românii mai au doar câteva zile libere din punct de vedere legal pentru anul 2018. Doar cei care mai au zile de concediu se mai pot bucura de zile libere. O veste importantă a fost totuși anunțată
Schimbarea momentului pentru milioane de români! Legea concediului, așa cum prevede în prezent, arată că bărbații beneficiază doar de cinci zile libere în cazul în care li se naște un copil.
Dacă proiectul de lege ce a fost depus momentan în Senat va trece și va fi adoptat, atunci tații vor beneficia de șapte zile de concediu la nașterea unui copil sau zece zile libere la nașterea a cel puțin doi copii.
Un lucru extrem de important de menționat este faptul că aceste reglementări, în cazul în care vor fi adoptate, se vor aplica inclusiv românilor care adoptă unul sau mai mulți copii.
Concediul paternal se acordă la cerere, în primele trei luni de la naşterea copilului, justificat cu certificatul de naştere al acestuia, din care rezultă calitatea de tată a pretiţionarului, se menţionează în proiectul dezbătut acum de Senat, potrivit capital.ro.
ZILE LIBERE până la sfârşitul anului 2018:
- 30 noiembrie (vineri) – Sfântul Andrei
- 1 decembrie (sâmbătă) – Ziua Naţională a României
- 25 decembrie (marți) – Crăciunul
- 26 decembrie (miercuri) – a doua zi de Crăciun
La acestea se adaugă două zile pentru fiecare dintre cele 3 sărbători religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decât cele creştine, pentru persoanele aparţinând acestora.
Angajatorii au obligația de a acorda aceste zile libere salariaților sau să acorde compensații angajaților care trebuie să se prezinte și în aceste zile la lucru. Salariații care trebuie să lucreze și în zilele nelucrătoare de sărbătoare legală sunt, în general, angajați ai unor unități medicale, unități de alimentație publică și unități de producție „cu foc continuu”.