Antena Căutare

Vestea momentului! Statul anunță alte zile LIBERE pentru români! Când se întâmplă

Vestea momentului pentru milioane de cetățeni! Românii ar putea beneficia de alte câteva zile libere! Care sunt condițiile și ce trebuie să faci?

Vestea momentului pentru milioane de cetățeni! Românii ar putea beneficia de alte câteva zile libere! Care sunt condițiile și ce trebuie să faci?

În prezent, românii mai au doar câteva zile libere din punct de vedere legal pentru anul 2018. Doar cei care mai au zile de concediu se mai pot bucura de zile libere. O veste importantă a fost totuși anunțată

Schimbarea momentului pentru milioane de români! Legea concediului, așa cum prevede în prezent, arată că bărbații beneficiază doar de cinci zile libere în cazul în care li se naște un copil.

Dacă proiectul de lege ce a fost depus momentan în Senat va trece și va fi adoptat, atunci tații vor beneficia de șapte zile de concediu la nașterea unui copil sau zece zile libere la nașterea a cel puțin doi copii.

Un lucru extrem de important de menționat este faptul că aceste reglementări, în cazul în care vor fi adoptate, se vor aplica inclusiv românilor care adoptă unul sau mai mulți copii.

Vestea momentului! Statul anunță alte zile LIBERE pentru români! Când se întâmplă

Concediul paternal se acordă la cerere, în primele trei luni de la naşterea copilului, justificat cu certificatul de naştere al acestuia, din care rezultă calitatea de tată a pretiţionarului, se menţionează în proiectul dezbătut acum de Senat, potrivit capital.ro.

ZILE LIBERE până la sfârşitul anului 2018:

  • 30 noiembrie (vineri) – Sfântul Andrei
  • 1 decembrie (sâmbătă) – Ziua Naţională a României
  • 25 decembrie (marți) – Crăciunul
  • 26 decembrie (miercuri) – a doua zi de Crăciun

La acestea se adaugă două zile pentru fiecare dintre cele 3 sărbători religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decât cele creştine, pentru persoanele aparţinând acestora.

Angajatorii au obligația de a acorda aceste zile libere salariaților sau să acorde compensații angajaților care trebuie să se prezinte și în aceste zile la lucru. Salariații care trebuie să lucreze și în zilele nelucrătoare de sărbătoare legală sunt, în general, angajați ai unor unități medicale, unități de alimentație publică și unități de producție „cu foc continuu”.

E OFICIAL! Salariile românilor cresc de la 1 noiembrie 2018! Câți bani vor încasa ... Val URIAȘ de scumpiri în România! Cât vom ajunge să dăm pe o PÂINE...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x