Un zgarie-nori, de 28 de etaje, rezistent ca muntii. Cladirea ar putea trece prin trei seisme extrem de puternice si tot ar ramane in picioare. La fel de statornica a fost si munca tinerilor: peste 500 de ore muncite in zeci de nopti albe. Si alte cateva zeci de foi pline. “Ultimele doua machete le-am facut chiar in ultimele trei saptamani, cand eram si in examene. Deci am evoluat destul de mult, de la o luna jumate, la trei saptamani”, spune Marius, unul dintre studenti.
Cativa colegi de-ai lui Marius s-au ocupat de constructia si modelarea machetelor. Altii de partea de design. O treaba bine facuta, care nu poate da gres. In echipa. Si coordonata de un profesor care-a stiut cum sa-i uneasca. Iar macheta romanilor a fost de neclintit.
"Impresionant" a spus juriul concursului din Seattle. Tinerii clujeni au concurat cu 36 de universitati din lume. Doua dintre ele, Universitatea din California si cea din Oregon, le-au luat-o in fata. Pe celelalte le-au batut mar. S-au ales si cu ceva bani, dar, cel mai important e ca in jurul lor s-au adunat, la final, peste 500 de oameni. Sa-i bata pe umar, sa-i felicite si sa se pozeze cu ei.