Antena Căutare

Sute de educatori risca sa fie concediati, din cauza ca prescolarii chiulesc de la gradinita

Nemultumiti ca salile de curs sunt pe jumatate goale, inspectorii scolari vor sa reduca numarul de grupe. Masura ii poate afecta si pe copii, mai ales ca schimbarile se vor face chiar in vacanta de iarna.

Din cauza ca multi copii nu le frecventeaza zi de zi, inspectorii au decis ca in vacanta de iarna sa ia masuri. Unii sefi de scoli iau deja in calcul sa comaseze unitatile in care invata prescolarii. Acest lucru presupune si reducerea numarului de educatori. Inainte de ultima vacanta scolara, Inspectoraul s-a apucat sa numere cati pusti vin, in realitate, la gradinitele care pe hartie apar ca fiind supraaglomerate. Rezultatul: 40% dintre copii nu au fost gasiti in salile de clasa.

“Multi dintre copii iau masa in gradinita, dupa care sunt luati de catre parinti acasa. Prin aceasta reorganizare intersemestriala se urmareste cresterea eficientei in utilizarea banului public si cresterea calitatii in sistemul prescolar”, a declarat Constantin Traistaru, inspector scolar general al Capitalei. Pe scurt, asta inseamna ca o parte dintre educatori vor fi dati afara, iar plata cu ora va fi scoasa din uz.

Oficial, pana acum se vorbea despre lipsa a 3.500 de educatoare in gradinitele din Romania. Cel putin asta sustineau sindicatele. Gradinitele nu fac parte din invatamantul obligatoriu. Nici macar grupa mare pregatitoare nu mai este obligatorie din septembrie, conform legii.

Nu doar gradinitele vor fi reorganizate. Inspectoratele scolare analizeaza si desfiintarea unor gimnazii si grupuri scolare care mai au foarte putin elevii. Desfiintarea se va face prin acelasi cuvant: comasare.

Pediatrii romani vor fi instruiti de secialisti din Italia ... Raed Arafat vrea sa readuca medicii romani in tara. Vezi ce proiect legislativ propune Ministerul Sanatatii!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x