Antena Căutare

UPDATE! Incendiu in Salina Praid! Sute de turisti au fost evacuati

Aproape 500 de persoane, turisti si bolnavi afla la tratament in Salina Praid, au fost evacuate, dupa ce in zona de vizitare si tratament s-a infiltrat fum. O barna din zona de exploatare a sarii din subteran ar fi luat foc.

UPDATE 20:00 Salvatorii care a intrat in subteranul Salinei Praid a identificat un incendiu intr-o galerie parasita, la doua sute de metri de suprafata, in care ard lemn, grinzi si planseul de protectie a galeriei, fortele de interventie incercand sa stinga flacarile, dar au nevoie de o conducta de un kilometru.

Sebestyen Jozsef, directorul tehnic al salinei, a declarat ca aproximativ 500 de oameni au fost evacuati din ocna, dupa ce in zona de vizitare si de tratament s-a infiltrat fum. Nu se stie deocamdata de unde a provenit acesta. "Au fost evacuati in siguranta turistii si cei aflati la tratament aflati in salina. Inca nu se stie de unde a pornit fumul, am trimis un echipaj de salvatori in subteran, care vor afla care este sursa acestuia". Potrivit jandarmilor, fumul ar fi provenit de la o barna care ar fi luat foc in zona de exploatare a sarii din salina.

"La fata locului se afla Serviciul voluntar pentru situatii de urgenta din localitatea Praid, o ambulanta SMURD de la Sovata si doua ambulante de la Serviciul Judetean de Ambulanta Harghita", a precizat Alina Ciobotariu, purtatorul de cuvant al ISU Harghita.

Foto: Intact Images

ANM a emis o avertizare de cod galben de ploi torentiale si grindina pentru 17 judete si Capitala... BBC, despre masinile sfintite: Romania, in top trei la accidente rutiere in Europa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x