Antena Căutare

Taierea pensiilor, misiune imposibila?

Avocatii consultati de SFin in privinta masurilor de reducere cu 15% a pensiilor publice pregatite de Guvern, dar anuntate si asumate de presedintele Traian Basescu, au pareri impartite in privinta legalitatii si constitutionalitatii acestora. Cei care fac parte din partide de opozitie sustin ca taierea pensiilor ar putea fi atacata cu succes, fie la tribunal, in contencios administrativ si cu invocarea de exceptii de neconstitutionalitate, fie direct la Curtea Constitutionala. Pe de alta parte, expertii in drept neafiliati politic sunt de parere ca un astfel de demers ar fi sortit esecului si ca asemenea actiuni nu ar avea niciun temei juridic.

Oricum ar fi, in conditiile bu¬getare actuale, decizia Curtii cu privire la prima reducere de pensii de dupa Revolutie are toate sansele sa fie una politica si economica, mai degraba decat juridica.

„Punerea in aplicare a masurilor (inclusiv cu o hotarare favorabila emisa de Curtea Constitutionala in ceea ce priveste constitutionalitatea acestora) de pe partea de cheltuieli (...) va constitui actiune prealabila pentru finalizarea evaluarii", se arata in proiectul scrisorii de intentie elaborat de Guvern si destinat stabilirii angajamentelor Romaniei fata de FMI, in vederea eliberarii urmatoarei transe din imprumutul stand-by contractat de la Fond.

Tot articolul, in Saptamana Financiara

VIDEO Nebunie pe doua roti... Cod portocaliu de inundatii in Timis si Caras-Severin. In alte noua judete, cod galben!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x