Antoanela Manac (24 ani) este componentă a lotului naţional de triatlon, campioană naţională şi balcanică şi studentă la Medicină.
Ea a prins crucea, dar un tânăr care a ajuns-o din urmă i-a smuls crucea şi a lovit-o, spunând că el a pus primul mâna pe cruce. Arhiepiscopia Tomisului a decis să recompenseze fata dăruindu-i premiul în bani cuvenit, o cruce de Bobotează şi o icoană a Sfântului Antonie cel Mare - patronul ei spiritual.
La terminarea, 30 ianuarie, arhiepiscopul Teodosie a arătat preţuirea sa pentru fata credincioasă care a luptat cinstit şi s-a comportat demn în faţa unui asemenea gest de violenţă şi nedreptate.
Antoanela a fost însoţită la biserică de bunicii ei şi a declarat că nu-i poartă pică tânărului care a lovit-o şi a jefuit-o de crucea de la Bobotează.
Antoanela Manac este triatlonistă, sportivă profesionistă, componentă a Lotului Naţional de Triatlon, campioană Naţională şi Balcanică la Triathlon şi Duathlon.
Ea a povestit cum a devenit una dintre sportivele valoroase ale României la un sport atât de complex:
„Sunt născută pe data de 14 octombrie 1995, la Constanţa, şi am început să practic sportul de la o vârstă fragedă. La 4 ani, părinţii mei m-au înscris la cursuri de înot şi, chiar dacă eram foarte speriată la început de faptul că bazinul era destul de adânc, am ajuns să iubesc apa.
Dintr-o simplă joacă am trecut la sportul de performanţă şi, la prima mea participare la o competiţie oficială, un concurs internaţional pentru copii şi juniori, am câştigat trei medalii de aur.
Pentru mine, înotul a fost însă mai mult decât un sport, ci o adevărată pasiune. Iar pasiunea m-a ajutat să merg mereu înainte, să iau startul la numeroase competiţii interne şi internaţionale şi zestrea de medalii a crescut spectaculos.
Am căpătat experienţă şi mi-am conturat un palmares bogat, devenind campioană şi vicecampioană naţională la diferite categorii de vârstă în probele scurte de 50 şi 100 de metri craul, componenţa a lotului naţional al României, dar şi învingătoare în numeroase concursuri naţionale în bazin şi în ape deschise.
Trecerea la seniorat a însemnat o nouă provocare, care a schimbat drumul meu în sport. Am fost provocată să particip la o competiţie care nu implică doar înotul. La prima întâlnire cu triatlonul am fost fascinată şi m-am întrebat cum este posibil că cineva care doar ce a încheiat o probă de înot să aibă forţă de a urcă pe bicicletă şi de a parcurge zeci de kilometri.
Apoi, să continue efortul şi să mai alerge câţiva kilometri. Am vrut să trăiesc acest sentiment, iar prima mea cursă de triatlon a fost epuizantă, dar am terminat cu zâmbetul pe buze pentru că am reuşit să o câştig. Succesul mi-a adus şansa de a participă la un concurs internaţional de triatlon de top, Campionatul Balcanic din 2013, desfăşurat în Serbia.
Am cucerit medalia de argint, devenind campioană balcanică şi atunci mi-am dat seamă că iubesc triatlonul. La finalul acelui an, am luat hotărârea de a-mi concentra tot efortul pe triatlon. Am făcut pregătirea specifică, pentru a-mi îmbunătăţi performanţele din probele de bicicletă şi alergare.
Iar rezultatele nu au întârziat să apară. Sunt campioană naţională şi balcanică, am încheiat cu brio etapa de Cupă Europeană Premium de la Triathlonul Challenge Mamaia şi am participat la Campionatul Mondial de la Chicago.
Şi vreau să merg mai departe, să particip în cât mai multe concursuri internaţionale, să obţin medalii şi să promovez triatlonul în ţara noastră. Şi mai am un obiectiv îndrăzneţ: să reprezint România în probă de triatlon de la Jocurile Olimpice! La Tokyo, în 2020!“
(sursa: Adevărul.ro)
STB distribuie călătorilor, de vineri, măşti medicale pentru a împiedica răspândirea gripei/ 2.332 de cazuri de gripă se... Vești bune pentru români. Gazele se ieftinesc cu 20 la sută. Iată de când!...