Antena Căutare

Taxe mai mici pentru cei care respectă această regulă! Ce trebuie să faci

Atenție, români! Autoritățile au anunțat că vor încasa taxe mai mici de la cetățenii care respectă o regulă cât se poate de simplă! Ce trebuie să faci?

Atenție, români! Autoritățile au anunțat că vor încasa taxe mai mici de la cetățenii care respectă o regulă cât se poate de simplă! Ce trebuie să faci?

Cu cât colectaţi mai mult, cu cât plătiţi mai puţin! E noua metodă prin care autorităţile din ţară speră să îi convingă pe cetăţeni să selecteze corect deşeurile. La Iaşi, taxa de gunoi s-a scumpit cu peste doi lei pe lună, în timp ce la Tuzla cu aproape 100 de lei pe an. În schimb, cei care colectează selectiv deşeurile beneficiază de reduceri.

La Iaşi, noua taxă de salubritate este de 10 lei şi 30 de bani. Cei care stau la bloc, însă, pot beneficia de o reducere de 1 leu şi 40 de bani la factură, dacă aduc lunar aduc cel puţin 6 kg de deşeuri selectate.

Pentru cei care stau la casă situaţia este puţin diferită. Oamenii au primit pubele speciale în care să colecteze selectiv deşeurile. În plus, vor fi şi verificaţi de firma de salubritate dacă au făcut corect selecţia. Doar cei care primesc calificativul de conformitate vor beneficia de reducere.

La Tuzla, în schimb, proprietarii de gospodării vor fi nevoiţi să plătească pe an de la 200 la 300 de lei pentru taxa de gunoi.

Noua taxă pe salubritate a fost introdusă prin hotărâre de consiliu local, la Tuzla, în luna ianuarie a acestui an.

Incendiu puternic în București! Mai multe autospeciale s-au deplasat la fața locului (VIDEO)... Imagini șocante pe un pârâu din Bihor! Mii de sticle din plastic zac aruncate pe apă poluând întreaga localitate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x