Antena Căutare

Temperaturi de 40 de grade Celsius în regiunea Balcanilor! Europa de Est s-a transformat într-un cuptor încins, iar România „fierbe” la propriu!

Regiunea Balcanilor a fost lovită vineri de un val de temperaturi record, care au favorizat declanșarea mai multor incendii, relatează DPA.

Regiunea Balcanilor a fost lovită vineri de un val de temperaturi record, care au favorizat declanșarea mai multor incendii, relatează DPA.

Temperaturile au ajuns la 40 de grade Celsius în multe locuri, determinând autoritățile din Serbia, Bosnia și Croația să emită cod roșu de caniculă încă de la mijlocul săptămânii.

Incendii de pădure și de vegetație s-au declanșat în Bosnia, Croația, Serbia și Albania. În Bulgaria, aproape 200 de incendii, cele mai multe minore, au fost stinse în ultimele 24 de ore, potrivit novinite.com. În Croația, rețeaua de alimentare cu electricitate este solicitată la maxim în contextul unui consum record provocat de pornirea aparatelor de aer condiționat în toate locuințele.

Meteorologii din Muntenegru au raportat și ei temperaturi de până la 42 de grade Celsius

Grecia, care s-a confruntat și ea cu zeci de incendii, unele dintre ele declanșate deliberat, a trimis două aparate de zbor pentru combaterea incendiilor în Albania vecină pentru a ajuta la eforturile de izolare a unui incendiu într-o zonă dificilă.
În Bosnia a fost a patra zi în care a fost în vigoare o avertizare de caniculă, temperaturile crescând la 42 de grade Celsius în unele locuri.

În capitala Serbiei, Belgrad, au fost 39 de grade Celsisus la umbră la prânz, iar serviciile de urgență interveniseră de peste 30 de ani până atunci.

Vremea extrem de caldă ar urma să persiste cel puțin până la sfârșitul weekendului, după care va urma un scurt răgaz la începutul săptămânii viitoare și un alt val de caniculă după aceea, avertizează meteorologii.

Atenție, șoferi! Traficul pe DN 1A, în zona Mogoşoaia, va fi închis, în această noapte... Peste 30 de restricţii de viteză au fost introduse pe regionalele Timişoara şi Braşov, din cauza caniculei!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x