Antena Căutare

Temperaturile incep sa scada usor: Vezi cand scapam de CANICULA!

Dupa ce canicula a topit, la propriu si la figurat Romania, incepand de miercuri, 8 august, temperaturile incep sa scada usor, de la 40-42 de grade la 35-36 de grade. Potrivit meteorologilor, joi, 9 august, vom scapa de canicula, iar pentru vineri sunt anuntate innorari temporare si averse, insotite de descarcari electrice, in mai multe regiuni ale tarii.

Prognoza meteo pentru urmatoarele trei zile:

Miercuri (8 august)
Desi valorile termice vor marca o scadere, vremea se va mentine caniculara, indicele temperatura-umezeala va atinge pragul critic de 80, iar maxima termica se va situa in jurul valorii de 36 de grade. Cerul va fi variabil, cu innorari spre seara si in cursul noptii cand vor fi averse, descarcari electrice si intensificari ale vantului. Temperatura minima va fi de 21...23 de grade. Presiunea atmosferica va fi usor variabila.

Joi (9 august)
Temperatura aerului va continua sa scada usor, astfel incat maxima se va situa in jurul valorii de 34 de grade. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare seara si in cursul noptii, cand se vor semnala averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Temperatura minima va fi de 19...21 de grade. Presiunea atmosferica nu se va modifica semnificativ.

Vineri (10 august)
Cerul va prezenta innorari temporare si se vor semnala averse, insotite de descarcari electrice. Vantul va sufla in general moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 30 de grade, iar cea minima va fi de 17...19 grade.

Prognoza meteo pentru intervalul 7-20 august:

La mare

In intervalul 7- 12 august temperaturile vor scadea de la o zi la alta, de la valori medii ale maximelor diurne de 35 de grade la inceputul perioadei mentionate pana la aproximativ 24 de grade la sfarsitul acesteia. O usoara crestere a temperaturilor se va produce intre 13 si 15 august, dupa care tendinta va fi de stationaritate la valori medii de circa 28 ... 29 de grade, apropiate de normele climatologice pentru a doua decada a lunii august.

Aversele, insotite de descarcari electrice si intensificari ale vantului, vor cadea cel mai probabil intre 10 si 12 august. Ploi de scurta durata, slabe cantitativ, sunt posibile si in jurul datei de 15 august, iar in restul intervalului de prognoza probabilitatea de precipitatii va fi extrem de redusa.

La munte

In prima parte a intervalului, racirea treptata a vremii va determina scaderea valorilor temperaturilor maxime pana spre o medie de 12 grade in ziua de 12 august, in timp ce mediile minimelor nocturne vor scadea pana la 4...5 grade. Va urma o usoara crestere a temperaturilor, spre medii de 18 grade ziua si aproximativ 10 grade noaptea, vremea devenind normala din punct de vedere termic pentru a doua decada din august.

Probabilitatea pentru precipitatii, mai ales averse insotite de descarcari electrice, va fi mai mare in intervalul 9 - 15 august, cu un varf in jurul datei de 11 august. In rest doar trecator, in cursul dupa-amiezelor, sunt posibile ploi slabe, de scurta durata.

Banat

Valorile termice vor marca o scadere treptata in primele zile ale intervalului, iar mediile temperaturilor maxime vor cobori pana la 24 de grade pe 11-12 august, vremea devenind racoroasa pentru a doua decada a acestei luni. In intervalul 13-16 august se va produce o usoara incalzire, apoi maximele diurne se vor situa in jurul mediilor multianuale ale perioadei și nu vor mai avea variații semnificative.

In prima parte a perioadei de prognoza sansele de ploaie vor fi foarte reduse. Probabilitatea pentru precipitatii, slabe cantitativ si pe areale restranse, dar insotite de descarcari electrice și intensificari ale vantului, va creste dupa data de 11 august.

Crisana

Temperatura aerului va scadea de la o zi la alta pana in jurul datei de 11 august, cand media maximelor va atinge 23 de grade, caracterizand o vreme racoroasa pentru aceasta luna. Intre 12 si 17 august regimul termic va avea o tendinta de crestere usoara si treptata, iar in ultimele zile ale perioadei de prognoza se va mentine constant la valori medii ale maximelor diurne de aproximativ 30 de grade si ale minimelor nocturne de 16 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi in crestere dupa data de 11 august, iar in jurul datei de 15 august, aversele, in general slabe cantitativ, se vor semnala pe arii mai extinse si vor fi insotite de descarcari electrice.

Transilvania

In prima parte a intervalului, temperaturile vor marca o scadere accentuata, astfel incat in 11 și 12 august maximele se vor situa, in medie, in jurul valorii de 22 de grade. Ulterior, un proces de usoara incalzire va aduce valorile termice in limite normale pentru a doua decada a lunii august, respectiv 28 de grade pentru mediile diurne si aproximativ 14 grade pentru cele nocturne, cu tendinta de stationaritate pana la sfarsitul perioadei de prognoza.

Probabilitatea de ploaie va creste dupa 9 august, dar cantitati mai importante de apa sunt de asteptat doar in jurul datelor de 11 si, respectiv, 15 august, cand aversele vor avea si caracter torential și se vor semnala pe arii mai extinse.

Maramures

Vremea se va raci treptat in primele zile ale intervalului de prognoza, mediile temperaturii aerului vor scadea cu aproximativ 10 grade, iar regimul termic va deveni racoros in jurul datei de 11 august, cand media pe regiune a valorilor maxime va fi de circa 22 de grade. In intervalul 12 - 17 august va avea loc o incalzire usoara si treptata, iar intre 18 si 20 august temperatura aerului se va mentine apropiata de normele climatologice ale perioadei, respectiv 28 de grade la valorile maxime diurne si 15 grade la cele minime nocturne.

In primele zile ale intervalului de prognoza este puțin probabil sa ploua, dar dupa 10 august vor cadea ploi, mai ales averse insotite de descarcari electrice și intensificari ale vantului, mai importante cantitativ si pe arii mai extinse pe 11 si 12 august si, din nou, in jurul datei de 15 august.

Moldova

Temperatura aerului va fi in scadere accentuata in primele zile ale intervalului, maximele urmand sa se situeze in jurul valorii de 22 de grade pe 12 august, cand vremea va deveni racoroasa. O crestere usoara si treptata a temperaturilor va avea loc incepand cu 13 august, pentru ca la sfarsitul intervalului de prognoza mediile pe regiune ale temperaturilor maxime sa atinga 29 de grade, valoare normala pentru aceasta perioada a anului.

La inceputul si sfarsitul perioadei de prognoza probabilitatea pentru precipitatii va fi foarte redusa. In intervalul 9-16 august sunt prognozate averse, care vor fi mai abundente si se vor semnala pe arii mai extinse in jurul datelor de 11, 12 si 15 august.

Muntenia

In prima parte a intervalului de prognoza vremea se va raci accentuat de la o zi la alta, pana spre 12 august, cand temperaturile maxime se vor situa, in medie, in jurul valorii de 25 de grade. Va urma o usoara crestere a acestora, iar intre 14 si 20 august temperatura aerului se va mentine relativ constanta, in jurul mediilor multinanuale.

Intre 9 si 12 august si, din nou pe 15 august, va creste probabilitatea pentru averse izolat mai insemnate cantitativ, insotite de descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. In celelalte zile ale intervalului de prognoza probabilitatea de ploaie va fi redusa.

Oltenia

Vremea se va raci treptat intre 8 si 12 august, devenind racoroasa pentru aceasta perioada a anului, cu temperaturi medii mai scazute cu aproximativ 14 grade decat cele de la inceputul intervalului. Apoi se va produce o crestere usoara si treptata a temperaturii aerului, spre maxime care vor avea, la nivelul regiunii, valori medii de 30...31 de grade, apropiate de normele climatologice ale celei de-a doua decade a lunii august.

Vor fi ploi de scurta durata, in general slabe cantitativ, dar insotite de fenomene electrice si intensificari ale vantului, cu o probabilitate mai mare intre 9 si 11 august si, din nou, in jurul datei de 15 august.

Canicula: Record de temperatura istoric, la Balea Lac... Promovabilitatea la titularizare, aproape ca cea de la BAC: 48,06 %, inainte de contestatii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x