Sursa foto: https://images.pexels.com/photos/6256/water-kitchen-black-design.jpg?auto=compress&cs=tinysrgb&h=750&w=1260
Viata la bloc este o loterie, iar modul in care te bucuri de o viata lipsita de griji depinde foarte mult si de felul in care reusesti sa iti construiesti relatiile cu vecinii.
Insa incidente neplacute pot interveni pe intreaga durata a sederii tale in acel imobil, fie ca stai in chirie, fie ca detii acel apartament. Paleta de incidente poate fi destul de mare cand traiesti la comun cu alte cateva sute de suflete, insa astazi ne vom referi la unul extrem de des intalnit: inundatiile. Daca ti-ai inundat vecinii, iata ce ai de facut pentru a minimiza rapid pagubele produse:
Sistarea cu apa pe intreaga coloana
In cazul in care ti-ai inundat vecinii din cauza uitarii unui robinet deschis, atunci nu trebuie decat sa te asiguri ca robinetii de la baie sau bucatarie sunt inchisi, inainte de a trece la evaluarea pagubelor si la sesizarile pe care trebuie sa le faci ulterior. Daca inundatia a fost produsa de spargerea unei tevi in urma neatentiei din timpul unor lucrari pe care le realizezi, sistarea cu apa pe intreaga coloana este obligatorie. Nu este cel mai fericit scenariu, insa este cu siguranta cea mai sigura metoda prin care poti diminua pe cat de mult posibil pagubele produse.
Cat mai multe poze
In cazul in care discutam despre o eventuala plata a stricaciunilor produse, pe care trebuie sa o achiti rapid in zilele urmatoare, este bine sa ai dovezi foto despre impactul real al inundatiei in apartamentul celor de jos.
De aceea, fii sigur ca fotografiezi absolut orice detaliu al acestui incident nedorit, de la peretii imbibati cu apa si pana la alte defectiuni aparute la nivelul pieselor de mobilier sau asupra componentelor din circuitul electric. Nu atinge absolut nicio sursa de curent electric cat esti in contact direct cu apa, ci doar dupa ce ti-ai luat toate masurile de precautie.
Constatarea pagubelor si plata acestora
Daca s-au produs pagube atat in locuintele vecinilor, cat si la nivelul sistemului de distributie a apei, esti obligat sa sesizezi reprezentantii asociatiei de locatari. Acestia vor elibera un proces verbal prin care vor constata pagubele produse, urmand ca ulterior sa apeleze la un asigurator abilitat pentru stabilirea prejudiciului. De asemenea, esti obligat sa permiti accesul unui instalator in locuinta ta, pentru a remedia defectiunea produsa.
In cazul in care asiguratorul stabileste un anumit prejudiciu si totodata faptul ca vina pentru inundarea vecinilor iti apartine, iar tu refuzi plata eventualelor daune, acesta are dreptul legal de a te actiona in judecata, pentru recuperarea sumei oferite asociatiei de locatari.
Imprumut urgent pentru plata pagubelor
In cazul in care te afli in situatia de a plati (integral sau partial) eventualele pagube produse vecinului tau sau asociatiei de locatari, poti accesa urgent un credit pana la salariu de pana la 2000 de lei. Termenul maxim pentru restituirea sumei imprumutate este de 35 de zile, iar conditiile de imprumut sunt extrem de avantajoase:
- Varsta peste 20 de ani
- Venit stabil din salariu, pensie sau PFA
- Primesti venitul pe card
Fara giranti sau alte garantii, tu beneficiezi rapid de un Credit Pana la Salariu™, pentru a putea face rapid rost de banii necesari remedierii problemei aparute. Rapid si flexibil, acest mod de finantare rezolva rapid o problema urgenta, iar totul este 100% online.