Antena Căutare

Topul celor mai bune universităţi din lume. Patru instituţii de învăţământ superior sunt din România

atru instituţii de învăţământ superior din România sunt în clasamentul internaţional al Universităţilor 2016. Din păcate, la categoria 701 plus, cu alte cuvinte la coada topului. Şi nu este de mirare, dacă ne gândim că bugetele pentru cercetare sunt practic inexistente în ţara noastră, iar criteriile de departajare sunt în strânsă legătură cu investiţiile în acest domeniu. Clasamentul cuprinde 916 universităţi din 81 de ţări.

Patru instituţii de învăţământ superior din România sunt în clasamentul internaţional al Universităţilor 2016. Din păcate, la categoria 701 plus, cu alte cuvinte la coada topului. Şi nu este de mirare, dacă ne gândim că bugetele pentru cercetare sunt practic inexistente în ţara noastră, iar criteriile de departajare sunt în strânsă legătură cu investiţiile în acest domeniu. Clasamentul cuprinde 916 universităţi din 81 de ţări.

În linii mari nu există diferenţe majore faţă de ani trecuţi. Intitutul tehnologic din Massachusetts rămâne, pentru al cincilea an consecutiv, cea mai bună universitate din lume. Pe locul doi se află Universitatea Standfor şi pe locul trei, Universitatea Harvard.

O noutate a topului 2016: primele trei poziţii ale topului sunt ocupate doar de instituţii de învăţământ din SUA. Pe următoarele poziţii se constată o cădere generală a instituţiilor din vestul Europei, în special a celor din Marea Britanie şi Germania.

Universitatea Cambridge nu mai este pe podium: locul 4 anul acesta, iar Universitatea Tehnică din Munchen, pe poziţia 60.

România este prezentă în clasament cu patru universităţi: Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi, Universitatea "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca, Universitatea din Bucureşti şi Universitatea de Vest din Timişoara.

Topul este realizat anual, începand din 2004, iar criteriile luate în calcul sunt reputaţia academică şi cea în rândul angajatorilor, raportului între numărul de studenţi şi corpul didactic, numărul de lucrări listate în publicaţii de specialitate, numărul profesorilor şi al studenţilor internaţionali.

CLASAMENTUL INTERNAŢIONAL AL UNIVERSITĂŢILOR 2016

TOP 5

1. Massachusetts Institute of Technology (MIT)

2. Stanford University

3. Harvard University

4. University of Cambridge

5. California Institute of Technology (Caltech)

Universităţile din România

Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi - pozitiile 701+

Universitatea "Babes Bolyai" din Cluj Napoca - pozitiile 701+

Universitatea din Bucureşti - pozitiile 701+

Universitatea de Vest din Timişoara - pozitiile 701+

Dezastru în școlile din România cu mai puțin de o săptămână înainte de prima zi!... Lapte infestat și carne cu bacteria E.Coli, vândute în mai multe supermarketuri din Sibiu, Tulcea și alte județe din țar...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x