Live acumFilm: Scurtcircuit (Romania 2017)
Prime Time 20:30Poftiţi pe la noi: Poftiţi la Nea Marin! (r)

E oficial, legea a fost promulgată! Toții copiii fără posibilități vor primi o tabletă sau un laptop pentru activităţile școlare

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea prin care Ministerul Educaţiei asigură elevilor sau cadrelor didactice, la cerere, un laptop sau o tabletă, conectate la internet pentru sistemul de e-learning desfăşurat în afara orelor de la clasă, informează Administraţia Prezidenţială, într-un comunicat de presă.

Toții copiii fără posibilități vor primi o tabletă sau un laptop pentru activităţile școlare

Captură video

Actul normativ modifică şi completează articolul 70 şi articolul 94 alineatul (2) din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011.

„Ministerul Educaţiei şi Cercetării asigură elevilor si profesorilor infrastructura necesara, constând în dispozitive şi acces la internet, pentru accesarea Bibliotecii Şcolare Virtuale, Platformei şolare de e-leaming şi a altor platforme educaţionale agreate”, arată subpunctul adăugat în legea promulgată de şeful statului.

*Iohannis a promulgat legea prin care statul oferă copiilor tablete sau laptopuri

De asemenea, este introdusă o nouă literă la articolul 94, care prevede că Ministerul Educaţiei „asigură, la cerere, fîecărui cadru didactic şi fiecărui elev un dispozitiv - laptop sau tabletă, conectat la internet, pentru a putea participa la activităţile de e-learning”.

Proiectul de lege a fost adoptat, decizional, de către Senat pe 23 iunie şi trimis spre promulgare o zi mai târziu.

Sursa : news.ro

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro