Antena Căutare

Traian Igas: Din iulie incep disponibilizarile in MAI

Traian Igas a declarat, in cadrul unei conferinte de presa, ca politistii isi vor primi salariile integrale, incepand cu luna iulie. Ministrul a precizat ca diminuarea normei de hrana a politistilor se aplica numai pe luna iunie si ca diferenta se va recupera in cel de-al treilea trimestru. Si a precizat ca din iulie vor incepe disponibilizarile!

Traian Igas a anuntat, in cadrul unei conferinte de presa, ca disponibilizarile in randul politistilor vor incepe in luna iulie. Ministrul a declarat ca la restructurare se va incerca comprimarea si reducerea aparatului central si pastrarea in functii a tuturor celor aflati in misiuni.Pana vineri seara, a adaugat Igas, vor fi analizate toate organigramele trimise de structurile din tara.

"Am regandit tot acest concept de reorganizare. Suntem intr-o ampla evaluare pe toate directiile, armele. Sper ca pana vineri seara sa analizam toate organigramele, care vor fi imbunatatite privind flexibilitatea si actiunea cadrelor care lucreaza in directiile respective si sa comprimam si sa reducem din aparatul central. Cand vom finaliza aceste organigrame incercam ca din cei aflati azi in misiune sa nu facem diminuari", a spus Traian Igas.

"Mai sunt posturi care in opinia mea nu se justifica, de accea am luat la analiza fiecare organigrama", a sustinut ministrul Administratiei si Internelor.

Referitor la reducerea normei de hrana, ministrul a precizat ca politistii isi vor primi salariile integrale, incepand cu luna iulie. Acesta a mentionat ca diminuarea normei de hrana a politistilor se aplica numai pe luna iunie si ca diferenta se va recupera in cel de-al treilea trimestru.

In cadrul aceleiasi conferinte, Igas a facut un apel la liderii sindicali sa nu mai dezinformeze. Potrivit ministruluim liderii sindicali "se pricep, mai nou, la absolut orice".

Acestea sunt principalele declaratii ale ministrului:

-Fac un apel la adresa liderilor de sindicat sa nu mai dezinformeze. Sindicalistii s-au transformat in analisti politici. Mai nou, se pricep la absolut tot

- Vreau sa ii rog sa vina alaturi de noi pentru ca avem un proces greu de trecut impreun

- Norma de hrana a fost diminuata la 130 de lei. Aceasta diminuare se aplica doar pe luna iunie.

- Incepand din iulie, acesti bani se vor primi in integralitate.

-Diferenta se va recupera in trimestrul 3


Oamenii legii vor primi in luna iunie mai putini bani, ca urmare a reducerii normeli de hrana. In functie de salariu, politistii pierd si cateva sute de lei lunar. Decizia va afecta 140.000 de angajati MAI.

Norma de hrana a fost redusa de la 700 de lei la 150 de lei, iar angajatii MAI pierd in jur de 550 de lei din venituri. Venitul lunar al unui angajat MAI ajunge la maxim 1.200 de lei. Taierea a fost decisa printr-un ordin al ministrului Traian Igas.

Sursa: Antena3

Foto: Intactimages

13 kilograme de mercur, capturate in Harghita... Fiecare roman datoreaza FMI 1,5 salarii medii nete pe economie. Romania, pe locul doi in lume intre datornicii Fondului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x