Cel mai circulat mijloc de transport în comun, în afară de metrou, se închide. Sute de mii de bucureșteni vor fi afectați

Tramvaiul 41 este cel mai folosit mijloc de transport în comun la suprafață din București, iar timp de o lună, în această vară, va fi închis. Măsura va fi impusă de STB pentru derularea de lucrări la Pasajul Ciurel şi la Metroul de Drumul Taberei, iar sute de mii de români care circulă, în fiecare zi, cu 41 vor fi afectați.

Tramvaiul 41 este cel mai folosit mijloc de transport în comun la suprafață din București, iar timp de o lună, în această vară, va fi închis. Măsura urmează să fie impusă de STB pentru derularea de lucrări la Pasajul Ciurel şi la Metroul de Drumul Taberei, iar sute de mii de români care circulă, în fiecare zi, cu 41, vor fi afectați.

Circulaţia tramvaiului 41 va fi suspendată în această vară, pentru finalizarea lucrărilor pe două mari şantiere de infrastructură din Capitală. Astfel, la Pasajul Ciurel, trebuie făcută traversarea Şoselei Virtuţii iar la Metroul de Drumul Taberei trebuie construite mai multe accese la staţia Parc Drumul Taberei (fost Moghioroş), scrie economica.net.

Cel mai circulat mijloc de transport în comun, în afară de metrou, se închide. Sute de mii de bucureșteni vor fi afectați

Potivit informațiilor obținute de sursa citată, măsura suspendării temporare a circulației are ca scop evitarea accidentelor în zonă.

"Acum se fac pregătiri pentru închiderea provizorie a circulaţiei tramvaielor, pentru plasarea tablierului peste Şoseaua Virtuţii. STB va trebui să mai facă o deviere de circulaţie la Parc Drumul Taberei, pentru metrou. Încearcă să le coordoneze pe amândouă, să se facă în acelaşi timp închiderea de acolo şi cu devierea circulaţiei şi oprirea de aici, pentru creşterea siguranţei, pentru a evita orice accident", au explicat surse din STB, citate de economica.net.

Lucrările ar urma să dureze aproximativ o lună și vor fi finalizate până în toamnă. Autoritățile spun, însă, că nu vor ține închisă linia 41 mai mult de o lună.

"Devierea de la Parc Drumul Taberei se face în 10 – 20 de zile şi circulaţia se reia pe traseul deviat. În perioada asta se plasează şi tablierul peste Virtuţii şi se fac lucrările necesare, care ar dura cam o lună. Se speră ca treaba asta să fie facută în vară, să fie terminată până la sfârşitul lui august", au mai menţionat sursele citate.

Sute de mii de bucureșteni circulă cu tramvaiul 41

Linia de tramvai 41 este prima linie de tramvai din București concepută a avea un regim de circulație prioritar față de traficul rutier. Linia 41 a fost inaugurată în 1984 pe tronsonul Piața Presei-Pasaj Grant-Crângași, folosind tramvaie V2A bidirecționale. În 1987, linia a fost extinsă până la Ghencea, odată cu inaugurarea Pasajului de la Lujerului și terminarea amenajării Șoselei Virtuții,

Traseul liniei 41 traversează Bucureștiul de la Piața Presei până în cartierul Ghencea (în zona stadionului Steaua), pe ruta: Piața Presei (cap linie) - Bd. Mărăști - Bd. Alexandru Averescu - Str. Turda - Pasaj Grant - Cal. Crângași - Șos. Virtuții (Militari) - Pasaj Lujerului - Str. Brașov (Drumul Taberei) - Bd. Ghencea (cap linie). Ambele capete de linii reprezintă primele terminale multimodale pentru transport în comun din București.

Ultimele știri