La inceputut lui aprilie 2012, un transport de 1.000 de kilograme de droguri de mare risc venea din America Centrala spre Europa de Vest. 50 de kilograme de cocaina s-au oprit in portul Constanta. Doi Bulgari urmau traseul stupefiantelor si faceau ce stiau ei mai bine. Vindeau scump moartea alba. Autoritatile romane au creat un scenariu controlat printr-un ofiter sub acoperire.
11 aprilie 2012, ora 14.30, liderii gruparii se cazau in secret la acest hotel de lux din Capitala.
Doua zile mai tarziu, ora 18.30. Radoslav Atanasov se intalnea, in fata aceluiasi hotel, cu ofiterul sub acoperire si primea cheile tranzactiei. A fost pus la dispozitia cetateanului bulgar Atanasov un autoturism apartinand politiei romane. Nume de cod, Ioana. Ofiterul sub acoperire facuse o intelegere cu bulgarul. Atanasov primea cheile unui autoturism gol pe care trebuia.sa-l umple.
Masina a fost lasata in parcarea unuia dintre cele mai mari centre comerciale din Bucuresti. Un loc public, care nu ar fi trebuit sa dea de banuit. Tot aici, urma sa fie blindata cu cele 50 de kg de cocaina. Si a fost. A doua zi, Atanasov o suna pe Ioana sa ii spuna unde gaseste marfa.
Aleea Cauzasi, sector 3, la doar cativa pasi de Tribunalul Bucuresti, ofiterul sub acoperire gaseste in interiorul masinii cinci colete, a cate cinci pachete, de doua kilograme de cocaina fiecare.
“Inculpatul nu a fost retinut, nu a fost prins cu ocazia predarii autoturismului respectiv, el a fost arestat cateva luni mai tarziu, in august”, spune avocatul lui Anastasov.
Impreuna cu Nikolov Banev, cel de-al doilea lider.
Un scenariu de film aproape perferct. Aproape, pentru ca mai sunt intrebari fara raspuns. Bulgarul nu a fost arestat pe loc, asa cum ar fi trebuit. Nu stim ce a dat DIICOT-ul in schimbul a 50 de kilograme de cocaina pura estimata la sase milioane de euro asa cum nu stim unde sunt restul de 950 de kilograme despre care se specifica in dosar.