Antena Căutare

Tunelurile de dezinfecție instalate în școli, inutile. Avertismentul lansat de specialiști: ”Pulverizarea persoanelor cu dezinfectați poate genera probleme de sănătate!”

Tunelurile de dezinfecție pentru a limita extinderea cazurilor de coronavirus nu sunt eficiente, atrag atenția reprezentanți ai Insitutului Național de Sănătate Publică (INSP), care precizează că pulverizarea persoanelor cu dezinfectanți poate fi extrem de dăunătoare. 

Tunelurile de dezinfecție instalate în școli, inutile. Avertismentul lansat de specialiști: ”Pulverizarea persoanelor cu dezinfectați poate genera probleme de sănătate!”

Zeci de tuneluri de dezinfecție au fost instalate în numeroase școli, la recomandarea Ministerului Sănătății, însă ele nu sunt eficiente pentru a stopa răspândirea cazurilor de coronavirus.

Germania - Cinci elevi români de la o şcoală din Spandau, confirmaţi cu Covid-19. Zeci de copii, plasţi în carantină

"Întrucât tot mai des s-a adus în atenția publicului utilizarea dispozitivelor denumite tuneluri de dezinfecție cu scopul limitării infecției cu COVID 19, precizăm că INSP nu susține această metodă. Conform ghidului elaborat de către Organizația Mondială a Sănătății pulverizarea sau fumigarea nu sunt recomandate nici pentru spațiile inchise nici pentru cele exterioare. În spațiile închise, în cazul în care se aplică dezinfectanți trebuie realizată, în prealabil, curățarea manuală a suprafețelor cu apă și detergent", a transmis Institutul Național de Sănătate Publică, potrivit HotNews.ro.

De asemenea, utilizarea tunelurilor de dezinfecție care utilizează substanțe dezinfectante doar de uz extern reprezintă un risc de sănătate publică fără beneficii dovedite științific.

Articolul continuă după reclamă

"Pulverizarea persoanelor cu dezinfectanți nu este recomandată în nici un caz. Această practică poate fi dăunătoare și nu reduce capacitatea unei persoane de a răspândi virusul. Pulverizarea de substanțe chimice precum clorul poate duce la iritații la nivelul ochilor și pielii, bronhospasm cauzat de inhalare și efecte potențiale gastro-intestinale precum greața și voma", mai spune INSP.

Preziceri sumbre pentru omenire! Copilul-geniu, care a uimit lumea și a prezis coronavirusul, anunță alte catastrofe ce urmează să se întâmple în curând!

Specialiștii mai afirmă că străzile și trotuarele nu sunt considerate căi de infecție pentru COVID 19, iar dezinfectanții sunt inactivați de murdărie și deșeuri, astfel că nu este recomandată pulverizarea acestora pentru a elimina sau inactiva virusul.

Organizația Mondială a Sănătății nu încurajează folosirea tunelurilor de dezinfecție

De asemenea, nici reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății nu recomandă folosirea tunelurilor de dezinfecție, deoarece poate genera apariția unor probleme de sănătate.

Mai exact, potrivit experților, utilizarea dezinfectanților de uz extern este strict limitată pentru suprafețe. Generarea aerosolilor acestor substanțe conduce la iritații la nivelul căilor respiratorii, conjunctivelor și tegumentului, precum și la efecte sistemice. Nu este permisă ingestia sau utilizarea lor externă, raportul risc beneficiu fiind net în favoarea riscului. Nu există până în prezent niciun studiu disponibil care să ateste eficacitatea pentru populație a metodei de dezinfecție externă cu ajutorul tunelului de dezinfecție.

Alexandru Rafila, despre posibila stare de alertă, după 15 iunie. „O să putem să mergem în vacanță fără niciun fel de probleme, cu o condiție!”

Experții amintesc, însă, că igiena mâinilor, a respirației, aerisirea și evitarea aglomerației rămân singurele metode sigure de a preveni infecția cu noul coronavirus.

Câte cazuri de coronavirus s-au înregistrat în România

Alte 145 de cazuri de infectare cu coronavirus au fost confirmate în ultimele 24 de ore în România, bilanțul ajungând la 20.749, potrivit datelor publicate marți de Grupul de Comunicare Strategică. De la debutul pandemiei, s-au vindecat 14.910 români.

Până astăzi, 9 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 20.749 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 145 noi cazuri de îmbolnăvire, în ușoară creștere față de luni, când au fost raportate 125 de îmbolnăviri noi, în condițiile în care în weekend au fost făcute mai puține teste.

O elevă, confirmată cu COVID-19 după ce a fost la pregătirea pentru Bacalaureat. Este al doilea caz de coronavirus confirmat de la redeschiderea școlilor

Până acum, au decedat 1345 persoane diagnosticate COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călărași, Maramureș, Olt, Ilfov, Harghita, Tulcea și Buzău.

La ATI, în acest moment, sunt internați 152 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 2.120 de persoane. Alte 96.398 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Alexandru Rafila, despre posibila stare de alertă, după 15 iunie. „O să putem să mergem în vacanță fără niciun fel de pr... O căprioară blocată sub o gură de canalizare din Râmnicu Vâlcea a fost salvată de jandarmi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei Miercuri, 20.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x