Antena Căutare

Un bărbat a murit în spital, infectat cu virusul West Nile. Atenție! NU există TRATAMENT! Cum se transmite şi care sunt simptomele

Încă o persoană și-a pierdut viața, după ce a fost infectată cu virusul West Nile. Bărbatul, originar dintr-o comună din județul Iași, a fost internat în spital cu simptome specifice meningitei, ulterior fiind confirmat virusul West Nile, transmis prin înţepătura de ţânţar.

virus west nile

Încă o persoană și-a pierdut viața, după ce a fost infectată cu virusul West Nile. Bărbatul, originar dintr-o comună din județul Iași, a fost internat în spital cu simptome specifice meningitei, ulterior fiind confirmat virusul West Nile, transmis prin înţepătura de ţânţar.

Bărbatul, în vârstă de 67 de ani, originar din comuna ieşeană Probota, fusese internat la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, la Terapie Intensivă, în urmă cu o săptămână.

Medicii spitalului ieşean afirmă că starea pacientului s-a agravat la puţin timp după internare, el fiind adus iniţial la unitatea medicală cu simptome specifice meningitei. În cele din urmă, s-a confirmat existenţa virusului West Nile. Bărbatul a decedat în spital, medicii susţinând că pacientul suferea şi de alte boli.

Articolul continuă după reclamă

Ministerul Sănătăţii spunea, în 9 august, că în prezent nu există riscul unei epidemii, cazurile de meningite şi meningo-encefalite cu virus West Nile fiind sporadice. De asemenea, Ministerul Sănătăţii recomanda autorităţilor locale să intensifice măsurile de dezinsecţie în localităţi pentru a preveni răspândirea infecţiei cu virus West Nile, transmis prin înţepătura de ţânţar.

Specialiştii menţionează că infecţia cu virusul West Nile nu se transmite de la om la om, ci doar prin înţepătură de ţânţar.

Circa 80% din persoanele infectate nu au simptome, dar se recomandă vizita la medic, în cazul în care apar:

  • febră,
  • durere de cap intensă,
  • dureri musculare,
  • vărsături
  • erupţii cutanate,

În cazurile severe, care afectează cel mai frecvent persoanele peste 60 de ani cu afecţiuni cronice (cancer, diabet, hipertensiune, boală renală cronică), pot apărea şi alte simptome:

  • rigiditate a gâtului
  • sensibilitate crescută la lumină
  • convulsii, frisoane
  • oboseală cronică
  • slăbiciune musculară

Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei mai multe măsuri de protecţie:

  • evitarea expunerii la ţânţari, îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi; utilizarea substanţelor repelente de ţanţari; montarea de plase la ferestrele locuinţelor pentru a împiedica pătrunderea ţînţarilor;
  • limitarea deplasărilor în zonele cu multă vegetaţie şi umiditate ridicată (parcuri, păduri, ape stătătoare etc.), asigurarea măsurilor de desecare a bălţilor cu apă din jurul gospodăriilor şi îndepărtarea recipientelor/obiectelor care favorizează acumularea apei şi a gunoiului menajer.

Nu există vaccin sau tratament antiviral specific.

Încă un ACCIDENT teribil în țară! Un bărbat a avut o moarte cumplită... Sfârșit tragic pentru trei bărbați din Călărași. În ciuda eforturilor depuse de echipele de salvare, a fost prea târziu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 22 noiembrie 2024. Mihai Găinușă și Oana Paraschiv luptă pentru visul lui Tudor de a ajunge un mare pianist
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 22 noiembrie 2024. Mihai Găinușă și Oana Paraschiv luptă pentru visul lui Tudor de a ajunge un mare pianist Vineri, 22.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x