Antena Căutare

Un bătrân din Gorj a fost lăsat să moară de asistenții de pe ambulanță. Au încurcat adresa și ulterior l-au declarat mort fără să facă vreo verificare amănunțită

Anchetă la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj! Familia unui bătrân care a murit acuză salvatorii că au făcut greşeli în lanţ când au fost chemaţi să-l salveze pe bărbat.

Mai întâi au greşit adresa, apoi nu ar fi intervenit să-l resusciteze şi nu au făcut altceva decât să declare decesul. Atât asistenta care a mers la caz, cât şi ambulanţierul au fost cercetaţi disciplinar şi sancţionaţi, dar rudele bătrânului nu au de gând să se oprească aici. Vor să caute dreptatea în instanţă.

Asistenta prezentă la caz susţine că pacientul era deja fără suflare, în pat. Admite însă că nu a respectat protocolul şi a declarat decesul fără să aplice manevrele de resuscitare.

"Dumneaei avea obligaţia să pună monitorul pe bolnavul respectiv şi să scoată o linie prin care să demonstreze că nu are puls. Putea să încerce şi o resuscitare de 20 de minute, 40 de minute, cât era cazul", spune familia bătrânului.

Serviciul de Ambulanţă Gorj a a aplicat sancţiuni echipajului de pe salvare. Asistenta a rămas fără 10% din salariu pentru două luni, iar şoferul de pe ambulanţă s-a ales cu avertisment scris. Rudele, însă, spun că e o pedeapsă prea blândă.

Familia vrea, acum, să-şi facă dreptate în instanţă. Nu pentru daune morale, ci pentru sancţiuni mai dure.

Gheorghe Dincă a fost pus să o deseneze pe foaie și pe Alexandra Măceșanu. Criminalul din Caracal a început să tremure... ICCJ a respins cererea de reabilitare judecătorească formulată de Gigi Becali...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x