Live acumObservator 06
Prime Time 20:00Film: Asasin american

A deschis cavoul și a suferit un șoc! Descoperire înfiorătoare într-un cimitir din Buzău! „Era așezată pe o masă și acoperită cu un cearșaf” - FOTO

Un cadavru mumificat al unei femei necunoscute a fost găsit abandonat, într-o criptă din cimitirul Dumbrava, din Buzău. Autoritățile au început o anchetă.

Cimitirul Dumbrava, în care a fost găsit cadavrul mumificat al unei femei necunoscute.

Cadavrul mumificat a fost găsit de unul dintre proprietarii cavoului, vineri după-amiază, după ce a deschis lacătul incintei mortuare cu gândul să facă ordine. Cadavrul era aşezat pe o masă şi acoperit doar cu un cearşaf.

Poliţiştii au început imediat o anchetă, întrucât indiciile arătau o posibilă profanare de morminte.

Trupul mumificat aparţine unei femei care a murit în urmă cu aproape trei decenii şi că locul ei nu era în cripta în care a fost găsită.

Poliţiştii de la investigaţii criminale au căutat, în prima fază, cavourile în care s-au făcut recent înmormântări. Între timp, cadavrul femeii a fost ridicat din cimitir şi transportat la morga Serviciului de Medicină Legală pentru a fi examinat.

Groparii din Dumbrava şi-au amintit că fuseseră plătiţi, în urmă cu mai multe luni, să mute un cadavru dintr-un cavou în altul, la cererea aparţinătorilor.

Poliţiştii au aflat ulterior că trupul femeii a ajuns în cripta în care a fost găsită, la cererea unuia dintre proprietarii incintei mortuare, potrivit adevarul.ro.

Acesta le-a spus anchetatorilor că a obţinut în toamna anului trecut toate aprobările necesare deshumării rudei care a murit la începutul anilor '90, demers ce trebuia să includă depunerea într-o alt criptă, într-o nişă ce trebuia închisă cu zid. Cadavrul a fost abandonat însă pe o masă, în mijlocul cavoului.

Cel care a solicitat mutarea cadavrului a omis să-şi anunţe şi celelalte rude cu drepturi asupra locului de veci, astfel ajungându-se la situaţia de a fi alertată poliţia şi de a „plimba” corpul mumificat între cimitir şi Serviciul de Medicină Legală. Ancheta este în derulare.