În imaginile surprinse de martori se poate vedea ce reacții sfâșietoare are un câine atunci când este dat afară din curte. Cuprins de frică, patrupedul face tot ce îi stă în putință pentru a-și chema stăpânul și pentru a intra înapoi, la locul său.
Un câine abandonat de stăpân într-un sat din Gherla a încercat disperat să intre în curtea casei. Martorii au filmat reacțiile sfâșietoare ale animalui
Incidentul s-a petrecut duminică, 7 ianuarie 2024, în timpul zilei. Oamenii care treceau prin zonă au observat cum, la poarta unei case, un câine se agită disperat, în încercarea de-a intra în curtea în care stătuse.
Patrupedul se lipește de ușă, schelălăie și pare îngrozit că nu poate ajunge din nou la stăpânul său. La un moment dat, câinele încearcă inclusiv să sar gardul, dar totul e în zadar. Blând, animalul privește în jur și permite unor trecători să se apropie de el.
Martorii au încercat să sune la ușa omului și stăpânul animalului a zis că nu mai dorește să ia câinele înapoi, adică l-a abandonat. Poliția s-a deplasat la fața locului, după apelul oamenilor, și a încercat să discute cu omul, dar fără rezultat. Filmarea realizată de trecători a ajuns pe internet și a devenit virală, stârnind un val puternic de reacții.
Un bărbat care și-a manifestat dorința de a prelua câinele s-a deplasat la adresa indicată și a dus patrupedul cu mașina acasă, într-un sat de lângă Gherla.
Polițiștii locali au întocmit un proces verbal și l-au sancționat pe proprietar pentru lăsarea în libertate a animalelor pe domeniul public, au informat cei de la Gherlainfo.ro.
Ulterior s-a aflat că animalul a fost adoptat, iar polițiștii Biroului pentru Protectia Animalelor s-au sesizat și s-au deplasat la fața locului, urmând ca fostul proprietar al animalului să fie sancționat.
Legislația privind protecția animalelor sancționează cu amendă de la 3.000 la 12.000 de lei următoarele contravenții (nerespectarea obligației pe care o au deținătorii de animale de a le asigura, în funcție de nevoile etologice, specie, rasă, sex, vârstă și categorie de producție, următoarele):
- un adăpost corespunzător;
- hrană și apă suficiente;
- posibilitatea de mișcare suficientă;
- îngrijire și atenție;
- asistență medicală;
-folosirea de animale pentru expoziții, spectacole, publicitate, realizare de filme și în scopuri asemănătoare, dacă aceste activități le provoacă suferințe fizice și psihice, afecțiuni sau răniri;
-abandonarea și/ sau alungarea unui animal a cărui existență depinde de îngrijirea omului;
-administrarea de substanțe destinate stimulării capacităților fizice ale animalelor în timpul competițiilor sportive, sub forma dopajului;
-utilizarea de mijloace de dresaj care să nu provoace traume psihice sau fizice ori care să nu prejudicieze sănătatea/ bunăstarea animalului.
(P) Prin ce schimbări va trece expunerea la raft a produselor în 2024?... Ea e femeia care se operează ca să arate precum o pisică. A început să își modifice corpul de la 11 ani. Cum arăta înain...