Un german a adunat zeci de oameni ca să strângă gunoaiele din munţii Bucegi: "Am cumpărat saci și mănuși"

 

Cu câteva zile inainte de vacanţa de Paşte, un cetăţean german care de 10 ani locuieşte în Buşteni a mobilizat o armată de oameni ca să cureţe ce au lăsat alţii în urma lor. Adică renumitele gunoaie din munţii Bucegi.

Până acum, autorităţile nu a luat nicio măsură, aşa că omul de afaceri nu a avut de ales. Iar liderii locali spun că situaţia există nu doar la noi în ţară, ci şi în alte oraşe importante ale lumii pe care şi ei le-au vizitat.

Printre stânci, cu saci menajeri în mână, oamenii se chinuie să urce până în vârf de munte. Nu ca să respire aer curat şi nici să se bucure de frumuseţile naturii, ci să strângă gunoaiele aruncate peste tot. Şi din toate câte ceva.

Iniţiatorul acţiunii este un cetăţean german care s-a mutat de zece ani în Buşteni

 Mâhnit că autorităţile nu iau nicio măsură, omul a reuşit să mobilizeze o armată de oameni să facă curăţenie. "Am invitat toţi oamenii să ne ajute şi am creat această acţiune. Intenţia noastră nu este doar să curăţăm aici, ci să curăţăm tot oraşul pentru că este mare şi aveam nevoie de mult ajutor", spune neamțul.

Copiii nu au rămas deloc indiferenţi la acţiunea de ecologizare. Şi au venit în număr mare ca să salveze natura.facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI