Partea vătămată din acest dosar-bombă este Casa de Asigurări de Sănătate a magistraților, soldaților și polițiștilor.
Procurorii au dispus trimiterea în judecată a medicului Lavinia Dimitriu, în vârstă de 57 de ani, și a inginerului Constantin Păulin, în vârstă de 56 de ani, care reprezintă două firme cu profil medical. Cei doi au încercat să îi păcălească reprezentanții Casei Asigurărilor de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranței Naționale și Autorității Judecătorești (OPSNAJ).
Acuzațiile aduse de anchetatori sunt de fals în înscrisuri sub semnătură privată și înșelăciune.
„În perioada 7 februarie 2012 – 17 aprilie 2014, Lavinia Dimitriu, administrator al SC Medex SRL, a indus în eroare de 27 de ori OPSNAJ, prin prezentarea ca adevărate a unor fapte mincinoase, în sensul înaintării spre decontare a 27 de facturi fiscale având drept documente justificative 230 de desfășurătoare lunare ce conțineau mențiuni false cu privire la servicii medicale reprezentate de consultații acordate pacienților care, în realitate, nu au fost prestate, pacienții fiind decedați la data consultului fictiv. Prin această faptă, SC Medex SRL a obținut un folos necuvenit în valoare de 27.375 de lei și cauzând OPSNAJ un prejudiciu în același cuantum”, au precizat procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București.
„Inculpata a inserat 1.189 de mențiuni false. De asemenea, în perioada 11 februarie 2015 – 6 martie 2015, pentru a ascunde urmele infracțiunii de înșelăciune, inculpata a falsificat 80 de registre de consultații, prin inserarea a 904 mențiuni false, registrele fiind falsificate pentru a corespunde cu desfășurătoarele lunare transmise deja spre decontare”, au adăugat procurorii.
Anchetatorii au mai afirmat că, în perioada 8 februarie 2012 – 11 aprilie 2014, inginerul Constantin Păulin ar fi indus în eroare OPSNAJ de 27 de ori.
„A emis 27 de facturi fiscale având drept documente justificative 407 de desfășurătoare lunare ce conțineau mențiuni false cu privire la servicii medicale reprezentate de consultații acordate pacienților care, în realitate, nu au fost prestate, pacienții fiind decedați la data consultului fictiv. Prin această faptă, SC Transmed Expert SRL Iași a obținut un folos necuvenit de 36.287 de lei”, au subliniat procurorii.
„În perioada 11 februarie 2015 – 23 februarie 2015, pentru a ascunde aceste lucruri, inculpatul a falsificat 94 de registre de consultații, prin inserarea a 1.444 de mențiuni false”, au subliniat oamenii legii.
Dosarul a ajuns pe rolul Judecătoriei Iași, potrivit bzi.ro, urmând ca instanța să stabilească un prim termen al cauzei, după care magistrații vor asculta ce au de spus procurorii și inculpații, pentru a putea lua o decizie în acest caz.
Trei adulţi şi şapte copii, la spital după ce autoturism şi un microbuz s-au ciocnit pe drumul spre staţiunea Poiana Bra... Daniel Chițoiu, pus sub invinuire pentru ucidere din culpă! Cum au decurs audierile...