Antena Căutare

Un nou atac cibernetic în România, în numele ANAF. Specialiștii trag un semnal de alarmă „Atenție! Emailuri false”

În ultima perioadă, România a fost ținta mai multor atacuri cibernetice care au vizat datele bancare sau cele personale ale cetățenilor. Autorităție trag un semnal de alarmă și explică la ce trebuie să fim atenți pentru a nu cădea în plasa hacker-ilor.

Un nou atac cibernetic în România, în numele ANAF. Specialiștii trag un semnal de alarmă „Atenție! Emailuri false” Galerie
În ultima perioadă, în România, numărul atacurilor cibernetice a crescut și de 100 de mii de ori. | Shutterstock

„Atenție! Emailuri false în numele ANAF! Pentru siguranța dumneavoastră, vă sfătuim să nu deschideți aceste emailuri, iar dacă au fost deschise să nu accesați documentele anexate sau linkurile din conținut”, transmite ANAF printr-o postarea pe pagina oficială de Facebook.

Dacă până acum infractorii încercau să păcălească utilizatorii cu oferte de muncă sau reclame pe rețelele de socializare, acum au schimbat strategia. Ei au pus la cale o strategie mai complexă și ingenioasă, menită să îi sperie pe utilizatori, transmite Spynews.ro.

Directoratul Național de Securitate Cibernetică a anunțat că a apărut un nou atac cibernetic puternic în România. Metoda este nouă și vine în contextul în care ANAF a anunțat controale masive în rândul populației.

Potrivit autorităților, eu folosesc identitatea ANAF pentru a trimite coduri malițioase. Noua metodă a intrat în atenția tuturor, astfel că ANAF a atenționat contribuabilii cu privire la aceste email-uri false.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Directoratul Național de Securitate Cibernetică a explicat ce trebuie să facem pentru a nu

Noua strategie a hacker-ilor a luat deja aploare și astfel a ajuns în atenția Directoratul Național de Securitate Cibernetică care a tras un semnal de alarmă. De asemenea, oficialii au explicat cum funcționează această metodă și cum ne putem feri.

În plus, autoritățile au luat deja și primele măsuri pentru a combate înșelătoria. DNSC a lansat un site special unde fiecare poate verifica mesajul primit pe email cu copy-paste. Îndemnul autorităților este să nu ezitați să folosiți platforma fiindcă vă poate costa grav acest atac cibernetic.

”În ultimele zile, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) a observat o creștere notabilă a utilizării malware-ului LokiBot în atacuri propagate prin intermediul serviciului de e-mail. Infractori cibernetici folosesc identitatea vizuală a ANAF (Agenția Națională de Administrare Fiscală) pentru a transmite, prin intermediul unor e-mail-uri, cod malițios. Mulți utilizatori au observat că este vorba despre un atac și nu un e-mail legitim din partea autorității și au notificat autoritățile.

Citește și: Numărul atacurilor cibernetice din România a crescut îngrijorător. Zeci de mii de români, păcăliți de prețul unei vacanțe exotice

Pentru a antrena utilizatorii din România să identifice și să evite astfel de atacuri cu malware, DNSC, Poliția Română și Asociația Română a Băncilor, alături de parteneri din zona privată precum Microsoft Romania, BIT SENTINEL, ATTACK Simulator, ANIS sau Dekeneas au lansat modulul ANTI-MALWARE din cadrul campaniei de conștientizare la nivel național sigurantaonline.ro. Acest site este un instrument folositor utilizatorilor de toate vârstele pentru a-și îmbunătăți igiena de securitate cibernetică!”, transmite Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC).

Numărul atacurilor cibernetice din România a crescut îngrijorător. Zeci de mii de români, păcăliți de prețul unei vacanțe exotice

Ce trebuie să faci dacă ai accesat deja un link virusat

Ei bine, dacă însă ai accesat link-ul și ai introdus deja datele personale, este momentul să te deconectezi și să schimbi cât mai repede parolele. Este recomandat ca utilizatorii să își schimbe parolele la toate conturile de pe rețelele de socializare. Astfel, aceștia pot preveni un posibil furt de identitate, cât și sume importante de bani.

De asemenea, autoritățile le mai recomandă utilizatorilor să se informeze despre astfel de acțiuni din surse sigure, iar atunci când accesează astfel de link-uri să verifice dacă într-adevăr au aplicat pentru un job, cum este de data aceasta, în mesajul trimis de escrocii din mediul online.

Un prim indiciu ar fi greșelile de scriere, spun aceștia. De cele mai multe ori, atacatorii folosesc instrumente de traducere automată a textului din limba lor nativă, astfel că pot fi indentificate greșelile gramaticale, de sintaxă sau de exprimare, pentru că acel text nu este adaptat la rigorile limbii.

Rabla electrocasnice 2022. Câte vouchere au fost aprobate în prima etapă și care produs a fost cel mai cerut... Top 20 licee din România, în funcție de media de la examenul de Bacalaureat 2022. Care sunt cele mai bune unități de înv...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x