- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Mai este puțin până la minivacanța de 1 Mai, în care românii vor umple plajele românești timp de câteva zile. Totuși, autoritățile sunt momentan în stare de alertă după ce mai bine de 150 de kilograme de droguri au fost găsite pe litoralul Mării Negre. Ce anunță specialiștii și unde s-au găsit drogurile?
Peste 150 de kilograme de droguri (cocaină) au fost găsite în ultimele zile pe litoralul Mării Negre, iar operaţiunea de căutare a coletelor continuă.
Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei, în perioada 5 - 8 aprilie, pe litoralul din judeţul Constanţa au fost găsite 152 de kilograme de droguri (cocaină).
Activităţile au loc în cadrul unui dosar de trafic de droguri şi sunt derulate de poliţişti, poliţişti de frontieră şi jandarmi, sub coordonarea DIICOT. Pe litoralul Mării Negre se desfăşoară în continuare operaţiunea de căutare a pachetelor susceptibile a conţine droguri (cocaină).
UNDE S-AU GĂSIT PACHETE CU DROGURI (COCAINĂ)
Deocamdată au fost găsite pachete cu cocaină pe plajele din Năvodari și Vadu, în zona platformele petroliere din Marea Neagră și într-o barcă din Delta Dunării.
Încă trei pachete cu droguri de mare risc au fost găsite la malul mării, la Tuzla, la Eforie şi la Agigea.
Drogurile provin din același transport care a fost descoperit pe o barcă eșuată în Delta Dunării, la 23 martie. Aceasta conținea o tonă de cocaină în valoare de 300 de milioane de euro, ce urma să fie dusă în Occident de către doi cetățeni sârbi, arată news.ro.
CE FACI DACĂ GĂSEȘTI DROGURI (COCAINĂ) PE O PLAJĂ DE PE LITORAL
Autorităţile reamintesc cetăţenilor din zona litoralului românesc să nu deschidă pachete pe care le găsesc pe plajă, să anunţe cel mai apropiat poliţist sau să sune la 112, dacă găsesc astfel de colete. Acestea pot conţine droguri cu o concentraţie foarte mare (peste 90%), ce pot pune în pericol viaţa, au precizat reprezentanţii IGPR.