Antena Căutare

Unde se poartă masca în București. O eroare din cauza unei virgule a produs confuzie. Lista a fost actualizată

Comitetul Municipiului București pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a făcut precizări la cinci ore după ce a anunțat spațiile unde se impune obligativitatea purtării măștii de protecție în Capitală. CMBSU a spus că în textul inițial s-a strecurat o „eroare materială de redactare”, prin urmare a fost transmisă o „notă de îndreptare”.

Galerie
Prefectura Capitalei - Masca, obligatorie de luni în ”spaţii publice, pieţe, târguri, bâlciuri, talciocuri, staţii de transport în comun, spaţii comerciale, mijloace de transport în comun şi la locul de muncă”/Instituţia revine şi invocă o eroare | shutterstock

Inițial, textul preciza că masca este obligatorie în Bucureşti în ”spaţii publice pieţe, târguri, bâlciuri, talciocuri, staţii pentru transportul în comun, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă”, începând de luni, de la ora 0:00, potrivit unui comunicat al Prefecturii, potrivit news.ro.

Prefectura însă nu a putut preciza ce implică această măsură, respectiv la ce spaţii se referă, în timp ce DSP a transmis că purtarea măştii se referă strict la spaţiile menţionate în hotărârea invocată de comunicat.

Unde este obligatorie masca de protecție în București

După câteva ore, Prefectura a precizat că este vorba despre o eroare de redactare şi că după ”spaţii publice” urmează două puncte și enumerarea acelor locuri în care purtarea măştii devine obligatorie.

Articolul continuă după reclamă

Virgula pusă după "spațiile publice," a dat naștere unor interpretări - în sensul că masca ar fi fost obligatorie în toate spațiile publice, inclusiv în aer liber, dar a fost înlocuită cu două puncte.

Citește și: Restricții de circulaţie noaptea, în week-end și program magazine

Astfel, masca de protecție este obligatorie în București în următoarele spații publice: târguri, bâlciuri, talciocuri, staţii pentru transportul în comun, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă

”​Întrucât redactarea reglementării obligativităţii măştii de protecţie a creat confuzie în rândul publicului, în ceea ce priveşte definirea noţiunii de spaţiu public, urmare solicităriilor venite din mass media, am cerut clarificări asupra acestui aspect Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti- care, prin d-na director Oana Nicolescu-conducătorul Grupului de Suport Tehnic pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de producerea de îmbolnăviri în masă, a constatat strecurarea unei erori materiale în redactare, astfel că vom proceda la publicarea Notei de îndreptare”, anunţă Prefectura Capitalei, eroare fiind aceea, că după ”spaţii publice” urmau ”:” si enumerarea spaţiilor în care se va utiliza masca.

Regulile pentru vaccinați și nevaccinați după pragul de 6 la mie

Restricţiile de circulaţie pe timp de noapte, în week-end, şi reducerea programului de funcţionare al magazinelor se vor aplica după pragul de 6 la mia de locuitori, arată hotărârea adoptată de CNSU pe 23 septembrie 2021.

Restricţiile de circulaţie pe timp de noapte, în week-end, şi reducerea programului de funcţionare al magazinelor se vor aplica după pragul de 6 la mia de locuitori, iar copiii până la 12 ani nu trebuie să prezinte rezultatul negativ la unui test COVID pentru a participa la unele activităţi.

Citește și: Monica Anghel a fost infectată cu noul coronavirus. Primele declarații ale artistei

Totodată, persoanele vaccinate sunt exceptate de la interdicţia de deplasare în localităţile care au depăşit rata de infectare de 6 la mie, iar accesul în food-court-urile din mall va fi permis doar pentru cei vaccinaţi, testaţi sau trecuţi prin boală. Guvernul a aprobat hotărârea luată joi de CNSU.

Conform hotărârii adoptate de Guvernul României, este introdusă o nouă excepție de la interdicţia deplasării în afara locuinţei la nivelul localităţilor unde incidenţa cumulată la 14 zile depăşeşte pragul de 6/1000 de locuitori, pentru persoanele vaccinate care fac dovada îndeplinirii acestei condiţii prin intermediul certificatului de vaccinare sau certificatului digital ale Uniunii Europene privind COVID-19.

De asemenea, copiii care au vârstele cuprinse între 6 și 12 ani nu vor trebui să prezinte un rezultat negativ la testul COVID pentru a putea lua parte la activitățile unde este accesul este permis sub această condiție. Vezi și restricții de week-end pentru vaccinați și nevaccinați.

Cum ne putem proteja de norul toxic care vine deasupra României. Erupția vulcanului din insula spaniolă La Palma ne poat... (P) Sporește-ți șansele de angajare în IT...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 9 decembrie 2024. Ruxandra a câștigat suma de 3500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 9 decembrie 2024. Ruxandra a câștigat suma de 3500 de lei Marti, 10.12.2024, 19:00
2025 de exceptie Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x