Antena Căutare

UPDATE! Cei trei turisti polonezi, rataciti in muntii Latoritei, gasiti dupa noua ore de cautari

Cei trei cetateni polonezi, printre care se afla si un copil, blocati, vineri dimineata, in Muntii Ciunget din Valcea, au fost gasiti de salvamontisti. Ei au urcat cu autoturismul pe un drum interzis si nu au mai putut sa se intoarca.

UPDATE! 10:50 Cei trei polonezi blocati in Muntii Latoritei, la peste 1.800 de metri altitudine, au fost gasiti de echipele de interventie, dupa aproximativ noua ore de cautari, informeaza Mediafax.

Cei trei turisti au fost gasiti in jurul orei 10.00 de catre jandarmii montani din Calimanesti si Voineasa, salvamontisti si echipe de interventie cu masini de teren ale Parcului National Cozia, in zona Lacului Petrimanu, pe un drum interzis accesului turistilor.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului Judetean de Jandarmi Valcea, capitan Cosmin Iordache, turistii au fost reperati in baza informatiilor transmise de ei prin telefonul mobil.

Iordache a precizat ca cei trei s-au ratacit din cauza intunericului si a cetii dense, dupa ce s-au abatut din soseaua Transalpina pe un drum interzis, unde s-au impotmolit cu masina in noroi.

Cei trei au fost gasiti intr-o stare buna, ei stand peste noapte in masina, unde au reusit sa se incalzeasca.



Turistii s-au ratacit la o altitudine de peste 1.600 de metri. Salvamontistii au plecat sa-i recupereze de pe munte in jurul orei 4 dimineata si pana acum nu i-au gasit.

Initial, in cautarea lor au plecat jandarmii insa, ulterior, avand in vedere punctul in care acestia au fost identificati, au fost solicitati si salvamontistii, turistii aflandu-se intr-o zona foarte accidentata, unde este vant puternic si ceata, iar temperatura atinge 4-5 grade Celsius, potrivit Mediafax.

"Turistii au plecat ieri (joi - n.r.) cu masina din statiunea gorjeana Ranca pe Transalpina, cu intentia sa ajunga la Voineasa. La un moment dat s-a lasat intunericul, a fost si o furtuna, iar GPS-ul nu a mai indicat coordonatele corecte si s-au ratacit, ajungand, spun ei, pe marginea unei prapastii, intr-o zona deosebit de periculoasa"
, a spus Mircea Lera, de la Serviciul Salvamont Valcea.

In cautarea celor trei turisti au plecat trei echipaje de jandarmi si doua de salvamontisti, cu doua ATV-uri.

Foto: Intact Images

VIDEO! 34 de turisti belgieni s-au pierdut in Muntii Zarandului... Reguli noi in scoli din toamna: Accesul in incinta se va face pe baza de cartele magnetice...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x