Antena Căutare

UPDATE! Descinderi la Vama Albita: 15 politisti, retinuti 24 de ore

Operatiunea de curatare a vamilor a fost reluata luni dimineata. Politistii si procurorii au descins in vama Albita din judetul Vaslui. Birourile vamesilor precum si toate masinile care se aflau in punctul vamal sunt perchezitionate. In plus, procurorii DNA au descins si la casele unor politisti care lucreaza in Vama Albita.

UPDATE 18.15: Numarul politistilor de forntiera ridicati de la Vama Albita care au primit ordonante de retinere pentru 24 de ore a ajuns la 15. Ei vor fi prezentati judecatorilor de la Curtea de Apel Bucuresti cu propunere de arestare preventiva

UPDATE 17.15: Sapte politisti de forntiera ridicati de la Vama Albita au primit ordonante de retinere pentru 24 de ore.

Citeste si:
Seful Vamii Albita a fost candidat PDL la Senat

UPDATE 11.30: Ponta: "Descinderile de la Vama Albita, piesa de teatru de prost gust"





UPDATE 10.30:
Potrivit surselor judiciare, 53 de politisti de frontiera, printre care si seful sectorului Albita al Politiei de Frontiera, comisar-sef Daniel Corban, precum si patru sefi de tura, au fost ridicati. Acestia au fost dusi la Bucuresti pentru audieri.




Activitatea din Vama Albita a fost blocata, luni dimineata, in urma unor perchezitii si descinderi de care sunt vizati cateva zeci de vamesi si politisti de frontiera. Acestia sunt suspectati de luare de mita si trafic de tigari, informeaza Mediafax.


In paralel cu perchezitiile din Punctul de Trecere a Frontierei Albita, au loc pechezitii si in Husi si in localitati din apropiere, la locuintele unor vamesi si politisti de frontiera.

Traficul prin Vama Albita, blocat in jurul orei 6.00 din cauza perchezitiilor, a fost reluat. Timp de aproximativ doua ore, nici o masina nu a intrat sau iesit din Romania, prin punctul de granita Albita, cea mai importanta frontiera din Estul tarii.

Vamesii si politistii de frontiera sunt cercetati de DNA pentru fapte de coruptie. 59 de angajati ai PTF Siret (Suceava) au fost deja arestati pentru luare de mita si trafic de tigari, iar alte 90 de persoane sunt incarcerate in cadrul anchetei privind punctele Naidas (Caras Severin), Foeni si Moravita (Timis).



Foto: Intactimages

Inculpatii in dosarul restituirilor ilegale de TVA de la UCM Resita, eliberati... doi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x