Antena Căutare

UPDATE! IPS Bartolomeu Anania, condus pe ultimul drum de mii de oameni

Mitropolitul Bartolomeu Anania a fost inmormantat. Trupul neinsufletit al mitropolitului a fost depus in cripta ierarhilor, de sub altarul Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca.

UPDATE 15.30: Slujba de inmormantare a mitropolitului Bartolomeu Anania, oficiata de Patriarhul Daniel la Catedrala mitropolitana din Cluj, s-a incheiat. Sicriul cu trupul mitropolitului a fost depus in cripta ierarhilor de sub catedrala.

UPDATE 13:25: Piata din fata catedralei s-a dovedit neincapatoare pentru miile de credinciosi stransi sa participe la slujba de inmormantare a Inalt Prea Sfintiei Sale.

La inmormantare participa inalte fete bisericesti din tara si strainatate, precum si premierul Emil Boc si presedintele Traian Basescu.

Au fost instalate patru ecrane pentru ca toti credinciosii sa poata vedea slujba



La slujba de oficiata de PF Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, inaintea slujbei de inmormantare a IPS Bartolomeu, cinci dintre ei fiind veniti din strainatate, participa aproape 30 de inalti inalti ierarhi ortodocsi.


Potrivit unei liste comunicate de Mitropolia Clujului, pe langa Patriarhul Daniel, participa la Liturghie si la slujba de inmormantare 27 de inalti ierarhi ortodocsi din toata tara si din strainatate - mitropoliti, arhiepiscopi si episcopi. Printre acestia se numara IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, IPS Laurentiu Streza, Mitropolitul Ardealului, IPS Irineu Popa, Mitropolitul Olteniei, IPS Nifon, Mitropolit si Arhiepiscop al Targovistei, IPS Iustinian Chira, Arhiepiscopul Maramuresului si Satmarului, IPS Ioan Selejan, Arhiepiscopul Covasnei si Harghitei.

De asemenea, sunt veniti din strainatate IPS Iosif Pop, Mitropolitul Europei Occidentale si Meridionale, IPS Serafim Joanta, Mitropolitul Germaniei, Europei Centrale si de Nord, PS Siluan, episcopul romanilor din Ungaria, PS Timotei, episcopul Spaniei si Portugaliei, si PS Macarie, episcopul Europei de Nord.

La slujba asista si deputatul PNL Horea Uioreanu, fostul ministru al Culturii Teodor Paleologu, printul Paul de Romania si printesa Lia.

Se decide viitorul Mitropoliei Clujului












VIDEO! Accident de munca in Portul Constanta... Bucuresti: Au sarit cu masina in Dambovita...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x