Antena Căutare

UPDATE! Primarul de Cluj, arestat 29 de zile

Primarul Clujului, Sorin Apostu, a fost dus la Curtea de Apel. Judecatorii ar fi trebuiy sa se decida daca acesta va fi arestat pentru 29 zile.

UPDATE 00.45: Primarul municipiul Cluj, Sorin Apostu, si omul de afaceri Calin Stoia au primit mandate de arestare preventiva pentru 29 de zile.

UPDATE 23.20: Radu Berceanu a declarat ca primarul Clujului, Sorin Apostu, este in acest moment suspendat din PDL, iar in cazul unei arestari preventive va fi exclus din partid

UPDATE 23.15: Ordonanta de retinere a primarului din Cluj-Napoca, Sorin Apostu, pentru luare de mita in forma continuata, a expirat, joi seara, in jurul orei 21.00. Edilul se afla insa in continuare in sediul Curtii de Apel Cluj, unde se judeca propunerea de arestare preventiva.

UPDATE 18.30: Completul de judecata a fost schimbat iar procesul lui Sorin Apostu a inceput.

UPDATE 15.50: Magistratii care ar fi trebuit sa judece arestarea primarului orasului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, si-au declinat competenta.

Sorin Apostu, primarul Clujului a fost retinut pentru 24 de ore sub acuzatia de luare de mita. In acest caz exista mai multe persoane invinuite, printre care sotia primarului, Monica Apostu, care nu a primit ordonanta de retinere, dar si avocatii primarului.


Apostu, mita in haine si bani

Primarul Clujului ar fi primit mita in valoare de 100.000 euro. Este vorba de bani de la firme care aveau contracte cu Primaria, respectiv o firma de salubritate si o firma care urma sa incheie asigurari pentru mijloacele de transport in comun.

Site-ul StirideCluj.ro sustine, citind surse judiciare, ca primarul Sorin Apostu ar fi primit drept mita pentru acordarea unor contracte publice atat bani, cat si excursii in Romania si in strainatate.

Aceeasi sursa sustine ca Mustafa Berat, administratorul companiei KIAT, este acuzat de trei fapte de coruptie: i-ar fi cumparat lui Apostu un bilet de avion pe ruta Bucuresti - Targu Mures, i-ar fi platit doua nopti de cazare la hotelul Marriot din Bucuresti si ar fi achitat in 9 octombrie 2011 la un mall din Cluj-Napoca haine pentru Monica Apostu.



foto: napocanews.ro

VIDEO! Biserica in flacari la Mangalia... VIDEO! Adjunctul ITM Alba, arestat dupa ce a fost prins beat la volan...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x