Antena Căutare

UPDATE! Programul "Prima Casa" se innoieste!

Adio apartamente vechi, bun venit "Noua Casa". De anul acesta, bancile ar putea acorda credite garantate de stat doar pentru locuintele noi. Schimbarea programului a fost deja anuntata de guvernanti. Specialistii ii avertizeaza insa pe cei care vor o casa nou contruita sa fie atenti la capcanele dezvoltatorilor

Zeci de mii de locuinte noi din intreaga tara isi asteapta clientii. Multe dintre ele pot fi cumparate cu ajutorul creditelor garantate de stat si sunt cautate in special de tineri.

De anul acesta, insa, programul ar putea hotari pentru cei care isi cauta locuinte. Guvernantii au anuntat ca vor sa transforme "Prima casa" in "Noua Casa". Daca se vor tine de cuvant, locuintele vechi nu vor mai beneficia de creditele garantate de stat. Spre bucuria dezvoltatorilor imobiliari.

Avansul minim in cazul imprumuturilor "Prima Casa" este in prezent de 5% iar creditul nu poate depasi 66.500 de euro. “Recomandam foarte puternic ca potentialii clientii sa considere imprumutul in lei. Este mult mai sigur si mai accesibil din punct de vedere al veniturilor considerate”, a declarat Ionut Stanimir, director de comunicare la o banca.

Anul acesta, bancile pot acorda credite garantate de stat in valoare totala de 800 de milioane de euro. La un imprumut mediu de aproape 40.000 de euro, 20.000 de romani isi vor putea cumpara locuinta cu ajutorul programului guvernamental.

Craciunul pe rit vechi: Rusii, sarbii, ucrainenii sau basarabenii au dat vodca pe tuica fiarta, se-nfrupta din sarmale,... Viscolul a pus stapanire pe sosele: Zeci de drumuri au fost blocate noaptea trecuta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x