Antena Căutare

Vara în care Bucureștiul va fi PARALIZAT la propriu! HARTA METROREX cu cele NOUĂ stații care vor fi închise. 85.000 de oameni „rămân” pe din afară!

Vă amintiți acele scene apocaliptice din filmele de acțiune care propovăduiesc sfârșitul? În care metropolele sunt supraglomerate, căldura - insuportabilă, iar oamenii nu par a avea prea multe soluții la îndemână?

Vă amintiți acele scene apocaliptice din filmele de acțiune care propovăduiesc sfârșitul? În care metropolele sunt supraglomerate, căldura - insuportabilă, iar oamenii nu par a avea prea multe soluții la îndemână?

În luna iunie, aceste scene vor fi cât de poate de reale, fără a mai avea nevoie de efecte vizuale a la Hollywood sau de regizori de Oscar. Totul se va întâmpla chiar în București în această vară, odată cu închiderea a nouă stații de metrou cu o singură ieșire.

CITEȘTE ȘI: Lista stațiilor de metrou cu o singură ieșire ce vor fi închise. Corporatiștii sunt morți în luna iunie!

Imaginați-vă o capitală europeană „paralizată” la propriu! Titlurile de tabloid nu vor mai putea fi atunci acuzate de exagerare sau fake news! „Cum a omorât Metrorexul corporatiții!”, „Se închide metroul în plină caniculă! Ratb nu poate face față! Iadul va fi în București!”, „De ce să te mai trezești de dimineață? Oricum vei avea o zi infernală, bucureșteanule!” vor fi pe titlurile zilei și nici măcar nu vor putea fi puse la îndoială.

LISTA NEAGRĂ cu stațiile de metrou care vor fi închise!

Metrorex a anunțat că stațiile care vor fi închise pentru lucrări de modernizare, în luna iunie, sunt Pantelimon, Apărătorii Patriei, Costin Georgian, Pipera, Aurel Vlaicu, Dimitrie Leonida, Tineretului, Basarab şi Constantin Brâncoveanu.

Metrorex a anunțat, oficial, va demara, de la sfârşitul lunii martie, lucrări de modernizare a sistemului de control-acces în 41 de staţii de metrou, un proiect de 149,7 milioane de euro, fără TVA, finanţat din fonduri europene nerambursabile în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, potrivit unui comunicat de presă al societăţii, citat de Agerpres.

Câţi oameni circulă zilnic cu metroul în Bucureşti?

Pe cele patru magistrale funcționale, circulă aproximativ 173 de milioane de călători anual, de unde rezultă o medie de trafic zilnic de 480.000 de oameni. Cu o lungime de 70 de km și 51 de stații, Metrorex asigură 20% din traficul de călători din oraș. Dacă nouă stații se închid temporar (dintre care șase pe magistrala albastră, cea mai circulată, care face legătura dintre Berceni și Pipera, „cartierul corporatiștilor”), rămân 42 de stații funcționale.

51 stații......................................480.000 de oameni zilnic

42 stații.......................................X *

La un calcul simplu, capacitatea de funcționare a Metrorexului va fi mult diminuată, iar (480.000 – 395.000) 85.000 de oameni „rămân” pe din afară.

Aceștia vor putea recurge fie la mașina personală sau la autobuze. Însă, oricare ar fi soluțiile la care vor recurge, cert e că vara asta nu va fi ca alte veri!

*Cifre furnizate de ZF, în cadrul unei analize efectuată în 2015

Un avion românesc, escortat de aeronave de vânătoare. Motivul invocat de cei din turnul de control... Încep SIMULĂRILE pentru Evaluarea Naţională 2017. Vezi calendarul complet al examenelor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x