Antena Căutare

Românii și-ar putea alege când să se pensioneze! Guvernul emite o noua ordonanță pe legea pensiilor

Femeile vor putea ieşi la pensie la aceeaşi vârstă cu bărbaţii. Curtea Constituţională a decis că acestea trebuie să aibă dreptul să-şi continue activitatea până la împlinirea vârstei standard de pensionare pentru bărbaţi.

Femeile vor putea ieşi la pensie la aceeaşi vârstă cu bărbaţii. Curtea Constituţională a decis că acestea trebuie să aibă dreptul să-şi continue activitatea până la împlinirea vârstei standard de pensionare pentru bărbaţi, iar Guvenul lucrează la un proiect pentru a pune în aplicare decizia CCR din iunie, anul curent.

Astfel, femeile care doresc să muncească şi după vârsta de 63 de ani pot solicita continuarea contractului de muncă până la împlinirea vârstei de 65 de ani.

Guvernul condus de Viorica Dăncilă pregăteşte un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care va modifica mai multe reguli legate de vârsta de pensionare, scrie Capital. Angajatorul va fi obligat să respecte decizia unei femei, dacă ea va dori să muncească încă doi ani peste vârsta standard de pensionare de 63 de ani.

Astfel se va pune în aplicare decizia Curții Constituționale, ca femeile trebuie să aibă șansa de a lucra până la 65 de ani, dacă ele vor acest lucru.

În aceste condiții, angajatorii vor avea drept obligativitatea să nu întrerupă contractul de muncă al angajatului care își dorește să rămână în câmpul muncii după împlinirea vârstei de 63 de ani.

Muzeul „Victor Babeș” se redeschide! Ce poți vedea aici... Traficul din Capitală ar putea fi paralizat! Metrorex anunță grevă de avertisment la metrou!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Mireasa Sezonul 9, 12 iulie 2024. Vlad și Iuliana, jurăminte emoționante înainte de a spune marele „Da” în fața ofițerului Stării Civile
Mireasa Sezonul 9, 12 iulie 2024. Vlad și Iuliana, jurăminte emoționante înainte de a spune marele „Da” în fața ofițerului Stării Civile Vineri, 12.07.2024, 16:49
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x