Antena Căutare

Veste importantă dată de Ministerul Educaţiei în urmă cu puţin timp! Ce trebuie să ştie toţi părinţii

Luni, 27 aprilie, încep procedurile de reînscriere în învăţământul preşcolar pentru copiii deja înmatriculaţi, iar cele de înscriere pentru copiii nou veniţi debutează pe 11 mai.

Veste importantă dată de Ministerul Educaţiei în urmă cu puţin timp! Ce trebuie să ştie toţi părinţii Galerie
| www.ziuanews.ro

Luni, 27 aprilie, încep procedurile de reînscriere în învăţământul preşcolar pentru copiii deja înmatriculaţi, iar cele de înscriere pentru copiii nou veniţi debutează pe 11 mai.

Ministerul Educaţiei a solicitat inspectoratelor şcolare judeţene şi Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti să asigure toate măsurile necesare finalizării, până în 1 august, a procesului de înscriere şi reînscriere în învăţământul preşcolar.

"În vederea cuprinderii copiilor cu vârste între trei şi şase ani în învăţământul preşcolar, se derulează, succesiv, următoarele etape: reînscrierea copiilor care frecventează unitatea de învăţământ preşcolar în acest an şcolar şi doresc să o frecventeze şi în anul şcolar 2015-2016, respectiv înscrierea copiilor nou veniţi. Reînscrierile vor începe luni, 27 aprilie, iar înscrierile se vor derula în intervalul 11 mai - 1 august 2015. Înscrierile pot continua şi după această dată, dacă mai există locuri disponibile", conform mediafax.ro.

Perioadele de înscriere şi reînscriere la nivelul fiecărei grădiniţe şi orarul aferent vor fi stabilite de conducerea respectivelor unităţi de învăţământ. Ambele categorii de informaţii vor fi afişate la loc vizibil, în fiecare grădiniţă, pentru a fi cât mai accesibile părinţilor şi publicului interesat. În măsura în care este posibil, informaţiile vor fi publicate şi pe site-urile grădiniţelor (dacă există) şi, eventual, pe site-ul inspectoratului şcolar judeţean, informează Ministerul Educaţiei.

După finalizarea etapei de reînscriere, ocuparea locurilor libere se va face în ordinea descrescătoare a grupelor de vârstă: grupa mare (copii de cinci ani), grupa mijlocie (copii de patru ani) şi grupa mică (copii de doi, trei ani). Un alt criteriu de care se va ţinea cont este cel al locurilor rămase şi, dacă este cazul, pe baza criteriilor generale de departajare, pe care grădiniţele le aplică atunci când există mai multe solicitări decât numărul de locuri: apropierea de domiciliul copilului, existenţa unui frate/a unei surori al/a copilului, înmatriculat/înmatriculată în unitatea de învăţământ la care se solicită înscrierea, părinte/tutore unic întreţinător de familie sau existenţa unui certificat medical de încadrare în grad de handicap a copilului.

Duminica Mironosiţelor, o sărbătoare cu o semnificaţie interesantă! Puţini credincioşi ştiu cu adevărat despre asta... MAE: 19 români au fost identificați în urma cutremurului devastator din Nepal! În ce stare se află...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x