Antena Căutare

VIDEO! Alegerile locale in cifre

Cele mai multe sectii de votare se afla in Capitala. Sunt peste 1200. La polul opus se afla judetul Tulcea.

Peste 18 milioane de romani isi aleg reprezentantii in administratia publica locala. Pot pune stampila pe buletinele de vot persoanele majore, dar si cele care implinesc 18 ani in ziua alegerilor. Cu o conditie. Sa locuiasca de cel putin 3 luni in circumsciptia in care merg la vot. Au drept de vot si cetatenii Uniunii Europene cu domiciliul sau resedinta in Romania. Legea nu le da niciun cuvant de spus insa persoanelor lipsite provizoriu de drepturile electorale prin hotarare judecatoreasca definitiva sau cetatenilor cu grave probleme psihice.

In toata tara sunt deschise peste 18 mii de sectii de votare, in cele 41 de judete si in Municipiul Bucuresti. Numarul lor este direct proportional cu cel al alegatorilor din circumscriptii. Este si motivul pentru care, in zonele rurale, numarul sectiilor de votare este considerabil mai mic, desi alegatorii de la sate vin in numar mai mare la urne decat cei de la oras.

Cele mai multe sectii de votare sunt deschise in Bucuresti. Cei peste 1,8 milioane de alegatori din Capitala au la dispozitie peste 1200 de sectii de vot, in timp ce judetul Tulcea se afla la polul opus cu 198 de sectii deschise in ziua votului.

Cod Galben de inundatii incepand din aceasta seara... Litoralul romanesc, inghitit de valuri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x