Antena Căutare

VIDEO! Romania e sufocata de canicula

Ne asteapta inca doua zile in care pur si simplu ne vom topi sub soare. Avem din nou Cod Galben de canicula, iar acest lucru il simte deja fiecare pe pielea lui: temperaturile sunt din ce in ce mai greu de suportat, iar aerul este parca irespirabil. Oamenii din 21 de judete vor avea de indurat temperaturi de peste 40 de grade Celsius la soare.



Si daca va ganditi ca venind la malul marii veti scapa mai usor de canicula, mai ganditi-va odata. Medicii spun ca nu e indicat sa stati la soare la orele pranzului. In week-end turistii nu prea au luat in serios aceasta avertizare, dar se pare ca cei care au ramas in concediu si-au dat seama de pericol. Asa ca au dat bronzul de soare pe cel de luna.

S-au pozat, au sarit in apa pana i-au lasat puterile, iar cei mai romantici au preferat o plimbare linistita sub clar de luna. Pentru azi, meteorologii anunta temperaturi la fel de ridicate, asa ca cei care aveau planuri de stat la soare, aveti grija, dupa ora 11, nivelul ultravioletelor va fi foarte ridicat.

In Capitala si in restul oraselor aflate sub avertizarea de Cod Galben va fi insa mult mai rau: asfaltul va deveni o adevarata plita incinsa si oricine va avea drum prin oras va avea de trecut, la propriu, o proba de foc.

Pentru a-i ajuta pe bucuresteni sa treaca sanatosi peste ziua de azi, autoritatile au instalat 23 de centre de prim-ajutor. Nu sunt cabinete medicale, sunt locuri in care primiti apa, in care va puteti odihni. Pentru probleme mai grave, puteti merge la centrele amenajate in spitale, dar si la farmacii, care acorda si ele prim-ajutorul specializat. Medicii va mai recomanda sa va imbracati lejer, sa purtati palarii sau sepci si beti cat mai multa apa. Iar daca aveti chef de plimbari si de distractii, ar trebui sa le amanati pentru seara.

Chiar daca strandurile vor fi deschise si pe timpul zilei, medicii spun ca nu ar trebui sa iesim din casa, decat daca suntem obligati.




Vezi prognoza meteo detaliata pe localitati!



Foto: Intactimages

Aeroportul de la Sibiu, un pericol public... VIDEO UPDATE! Doua elicoptere militare israeliene au aterizat de urgenta in Arges...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 27 septembrie 2024. Marius Elisei și Alex au pierdut 10.000 de RON
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 27 septembrie 2024. Marius Elisei și Alex au pierdut 10.000 de RON Vineri, 27.09.2024, 18:58
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x