Antena Căutare

VIDEO! Vezi care e procedura corecta de vot

Romania isi alege echipa de gospodari pentru urmatorii patru ani. Fiecare vot conteaza. Dar mici neatentii il pot anula. Cu putina grija, scapati de emotii. Vezi cum se voteaza corect!

Ca sa nu faceti un drum de pomana pana la sectia de votare, asigurati-va de acasa ca aveti in buzunar buletinul sau cartea de identitate, pasaportul diplomatic sau cel de serviciu. Elevii din scolile militare isi pot lua la ei carnetul de serviciu militar. Altfel nu veti putea vota.

Odata ajunsi la sectie, veti prezenta actul de identitate, care va ramane la comisia de votare. Veti primi in schimb cele patru buletine de vot, care trebuie sa primeasca o stampila de control inainte de intrarea in cabina. In caz contrar, votul va fi anulat.

Cu cele patru buletine de vot, intrati in cabina si trageti perdeaua. Nu uitati ca votul este secret. Puneti stampila de vot in casuta dorita si incercati sa nu depasiti chenarul. Optiunea trebuie sa fie foarte clara. Dupa ce votati, indoiti fiecare buletin de vot, astfel incat stampila de control sa fie vizibila.

Patru urne va asteapta la iesirea din cabina. Fiecare buletin de vot trebuie introdus in cea potrivita. In cazul bucurestenilor: intr-una dintre ele se strang voturi pentru primarul general, in alta pentru primarul de sector, o a treia e rezervata Consiliului general al Municipiului Bucuresti si in cele din urma, Consiliului Local al sectorului.

In afara Capitalei, lucrurile sunt putin diferite. Alegatorii voteaza pentru primar, pentru consiliul local, pentru consiliul judetean si pentru presedintele consiliului judetean.

Dupa ce introduceti buletinele de vot in cele patru urne, e timpul sa va luati actul de identitate inapoi si sa tineti pumnii stransi pentru candidatul preferat.

VIDEO! Prima zi de canicula din 2012, in Romania... VIDEO! Valcea: Cainele comunitar Florica face pe taximetristul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x