Vine zăpada! Meteorologii, anunţ de ultimă oră! Vremea se schimbă în aproape toată ţara!

După avertizările de Cod galben de sâmbătă, meteorologii au emis o nouă prognoză meteo prin care au anunțat cum va fi vremea duminică și luni.

După avertizările de Cod galben de sâmbătă, meteorologii au emis o nouă prognoză meteo prin care au anunțat cum va fi vremea duminică și luni.

În sudul şi în estul ţării, vremea va fi în general închisă; local, va fi ceaţă şi izolat, burniţă. În restul teritoriului, cerul va fi temporar noros, iar ceaţa, va fi prezentă, în zonele joase de relief, cu precădere, în orele dimineţii. Vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări în vestul ţării, în extremitatea sa de răsărit şi la munte, în special pe creste. Temperaturile maxime, mai ridicate decât cele normale la această dată, în interiorul arcului carpatic, vor fi cuprinse între 6 şi 14 grade.

Duminică, innorările vor cuprinde treptat întreaga zonă montană, iar dinspre masivele vestice aria precipitaţiilor va fi în extindere. Pe parcursul zilei va ploua, însă în a doua parte a intervalului se vor semnala mai ales lapoviţe şi ninsori. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime nu vor avea variaţii notabile comparativ cu cele din intervalul precedent, însă minimele vor fi în scădere.

Duminică, innorările vor cuprinde, treptat, toate regiunile; în cele vestice, nordice și centrale va ploua, pe arii din ce în ce mai extinse, începând din a doua parte a zilei, dar numai izolat, cantitățile de apă vor fi mai însemnate. În restul teritoriului, îndeosebi dimineața, va mai fi ceață, asociată trecător cu burniță. La munte, mai întâi în zona înaltă, apoi și la altitudini mai mici, ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare.

Accident spectaculos pe o şosea din Popeşti-Leordeni! Șoferul este acum noua senzație a internetului! Camerele au surprins totul

Vântul va avea unele intensificări pe crestele montane, în interiorul arcului carpatic și în extremitatea de sud-est. Valorile termice vor fi, în general, peste cele climatologic specifice perioadei, deși în vest și nord-vest, temperatura aerului va marca o scădere. Maximele se vor încadra între 7…8 grade in depresiuni si in nordul Moldovei și 14 grade la Tulcea si Constanta, potrivit celor de la flamanzi.ro.

Luni, vremea se va răci semnificativ față de zilele precedente, în special în vest, centru și nord. Temperaturile maxime vor avea valori de la 1…2 grade în Dealurile de Vest și în nordul Moldovei, până la 12…14 grade în Dobrogea. Cerul va fi noros și temporar vor cădea precipitații, pe arii relativ extinse, în prima parte a zilei, în toate regiunile, apoi mai ales în cele sudice, estice și centrale. La munte vor fi ninsori, în interiorul arcului carpatic precipitatii mixte, iar în restul teritoriului vor predomina ploile. Local, cantitățile de apă vor fi mai însemnate.

Ultimele știri