Live acumFilm: Printesa indaratnica (SUA 2001)
Prime Time 20:00Film: Printesa indaratnica (SUA 2001)

Virusul se răspândește! Șase persoane au murit și alte 20 au fost diagnosticate cu virusul West Nile, în ultimele zile

Pericolul infectării cu virusul West Nile este departe de a deveni istorie. În ultima săptămână, au fost confirmate nouăsprezece noi cazuri de meningită şi meningo-encefalită cu virus West Nile, transmis prin înţepătura de ţânţar, cele mai multe cazuri fiind înregistrate în Capitală. 

Pericolul infectării cu virusul West Nile este departe de a deveni istorie. În ultima săptămână, au fost confirmate nouăsprezece noi cazuri de meningită şi meningo-encefalită cu virus West Nile, transmis prin înţepătura de ţânţar, cele mai multe cazuri fiind înregistrate în Capitală. De asemenea, din cauza infecţiei cu virusul West Nile şase oameni au murit în ultima săptămână, numărul deceselor ajungând la 36, de la începutul lunii mai şi până acum.

Conform datelor furnizate Ministerului Sănătăţii de către Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile, de la începutul lunii mai şi până în prezent au fost înregistrate 256 de cazuri de meningite şi meningo-encefalite cauzate de infecţia cu virus West Nile.

În ultima săptămână au fost confirmate 19 cazuri noi de meningită sau meningo-encefalită cu virus West Nile, precum şi şase decese.

Numărul deceselor înregistrate de la începutul lunii mai şi până acum din cauza virusului West Nile a ajuns la 36, fiind vorba despre pacienţi cu co-morbidităţi, precizeză Ministerul Sănătăţii.

În Bucureşti s-au înregistrat zece decese, iar câte patru decese au fost în judeţele Iaşi, Olt şi Bihor. Câte două decese au fost consemnate în judeţele Constanţa, Dolj şi Suceava şi câte un deces în judetele Alba, Brăila, Covasna, Călăraşi, Dâmboviţa, Galaţi, Prahova şi Teleorman.

Având în vedere că virusul West Nile se transmite prin mai multe specii de ţânţari atât în mediul urban, cât şi în cel rural, pentru perioada următoare, odată cu răcirea vremii, se aşteaptă o scădere a cazurilor de îmbolnăvire.

Cu toate acestea, specialiştii în sănătate publică din Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei să ia în contiunare măsurile necesare pentru evitarea infectării cu virusul West Nile.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro