Antena Căutare

Volkswagen liderul constructorilor auto la nivel mondial. Câte mașini vinde anual?

Volkswagen liderul constructorilor auto la nivel mondial. Câte mașini vinde anual? Află din articolul a1.ro, câte mașini produce constructorul german Volkswagen, liderul costructorilor auto la nivel mondial, și pe ce modele mizează în anul 2019

Volkswagen liderul constructorilor auto la nivel mondial. Câte mașini vinde anual?
Volkswagen | hepta.ro

Cel mai mare constructor auto mondial este Volkswagen care îi devansează pe ceilalți precum Renault-Nissan și Toyota. Miercuri, 30 ianuarie, constructorul auto japonez Toyota Motor Corporation a anunțat că anul trecut a vândut 10,59 milioane de vehicule la nivel mondial. Pe de altă parte, Volkswagen, a vândut 10,83 milioane vehicule.

Constructorul auto japonez Nissan Motor Company a declarat că vânzările sale globale au ajuns la 5,65 milioane de vehicule. Partenerul său francez Renault SA a comercializat 3,9 milioane de vehicule, în timp ce Mitsubishi Motors Corporation, care e controlar în proporție de 34% de Nissan, a reușit să vândă 1,2 milioane de vehicule.

Cifrele arată competiția acerbă dintre marii constructori de mașini ai lumii. Grupul auto american General Motors Co. a fost cel mai mare constructor auto mondial timp de şapte decenii, după care în 2008 a cedat acest titlu în favoarea Toyota. Grupul german Volkswagen a preluat poziţia de lider mondial de la Toyota în 2016 pe care a păstra-o pentru al treilea an consecutiv, graţie poziţiei sale de top pe piaţa din China, cea mai mare din lume.

Din nefericire, piaţa auto din China trece printr-o perioadă dificilă. În China se înregistrează prima contracţie anuală din ultimele trei decenii. Se preconizează că această situație se va prelungi şi în 2019.

Anul acesta, Volkswagen se bazează pe modelele sale noi precum T-Cross crossover, Seat Tarraco şi noul Audi Q3 pentru a susţine cererea.

Sursă foto: hepta.ro

Medic din Teleorman, bătut de rudele unei fetițe, care a murit în drum spre spital! Doctorul a fost amendat pentru că a ... S-a aflat cine era bărbatul care a murit în accidentul din Constanța! Omul avea 41 de ani și un copil!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x