Antena Căutare

Votul a început! Românii trebuie să răspundă la trei întrebări! Care sunt acestea

 România iese la vot. Astăzi îi alegem pe cei 32 de reprezentanţi, pe care ţara noastră îi va avea în următorii cinci ani în Parlamentul European.

România iese la vot. Astăzi îi alegem pe cei 32 de reprezentanţi, pe care ţara noastră îi va avea în următorii cinci ani în Parlamentul European.

Suntem chemaţi la urne şi pentru a răspunde la cele două întrebări ale referendumului pe justiţie, convocat de preşedintele Klaus Iohannis.

Citește și: EXIT POLL alegeri europarlamentare 2019. Prezență uriașă la urne: BEC: 723.127 de persoane au votat deja

În secţiile de peste hotare scrutinul deja a început, conform orelor locale, iar în România de la ora 7 şi până la ora 21 ne putem exprima dreptul de vot.

Principalele partide și formațiuni politice și-au anunțat public lista de candidați pentru alegerile europarlamentare. Vezi listele PSD, USR-PLUS, PNL, ALDE, PMP!

CE VOTEAZĂ ROMÂNII

Duminică, 26 mai 2019, alegătorii vor primi trei buletine de vot – unul pentru alegerile europarlamentare şi două pentru referendum. Introducerea unui buletin de vot în altă urnă decât cea destinată nu atrage nulitatea acestuia.

Întrebări referendum 2019

Cele două întrebări la referendumul din 26 mai pe Justiție vor fi:

1 - Sunteți de acord cu interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție?

2 - Sunteți de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanțelor de urgență în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare și cu extinderea dreptului de a ataca ordonanțele direct la Curtea Constituțională?

Românii sunt chemați la referendum să răspundă cu „Da” sau „Nu” la cele două întrebări de la referendumul din 26 mai 2019.

A treia întrebare este de fapt o opțiune de vot: românii trebuie să aleagă ce partid/reprezentatnd își doresc pentru Parlamentul European.

Cutremur neobișnuit duminică! Ce anunță specialiștii despre ultimul seism... Unde votezi pe 26 mai. Cum poți afla ușor la ce secție de votare ești arondat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x