Antena Căutare

Mai aveți vouchere de vacanță nefolosite de anul trecut? Nu le aruncați, pot fi valorificate!

„Ce sã facem cu tichetele de vacanță din 2018 pentru a nu le pierde?”, este întrebarea multor români care nu au folosit voucherele primite de la stat pentru a pleca în concediu și pe care nu vor să le piardă. Vestea bună este că pot fi valorificate! 

„Ce sã facem cu tichetele de vacanță din 2018 pentru a nu le pierde?”, este întrebarea multor români care nu au folosit voucherele primite de la stat pentru a pleca în concediu și pe care nu vor să le piardă. Vestea bună este că pot fi valorificate!

Românii care nu au plecat anul trecut în vacanță trebuie să știe că pot folosi tichetele primite anul trecut și le pot cumula cu cele din 2019 pentru "un concediu prelungit".

Reprezentantul unei agenții de turism din România a explicat cum pot proceda cei care au rămas cu tichete de vacanță din 2018.

„Îi sfãtuim pe vasluienii care detin astfel de tichete sã apeleze la agentiile de turism. La noi, pot alege sã-si facã un concediu din aceste tichete de vacantã de anul trecut pentru toamna acestui an, de exemplu. Le dãm facturi celor care ne aduc voucherele, iar concediile si le fac atunci când doresc ei. Ar fi pãcat sã se piardã. Sunt 21 de ani de când Asociatia Nationalã a Agentiilor de Turism, din care facem si noi parte, se bate pentru aceastã facilitate. Sunt persoane care au astfel de tichete valorice, rãmase de anul trecut, care nu stiu cã pot adãuga aceste tichete la cele primite anul acesta si pot face un concediu mai mare. Totul este sã aibã încredere în agentiile de turism, care le oferã toate informatiile necesare pentru a face vacanta pe care si-o doresc”, spune Mihai Bumbu, directorul unei agentii de turism din Vaslui, pentru publicatia vremeanoua.ro.

Sunt și alte soluții pentru a nu pierde tichetele de vacantă din 2018, mai scrie presa locală, care publică explicația specialistului. De exemplu, existã programe turistice care se extind si în exteriorul României, pentru care plata serviciilor turistice de la nivel national se poate acoperi din aceste tichete de vacantã.

„Serviciile nationale pot fi achitate cu aceste vouchere de vacantã. Spre exemplu, dacã o excursie în strãinãtate costã 1.000 de euro, iar serviciile de transport si cazare la nivel national ajung la 200 de euro, din cei 1.000 de euro se scade contravaloarea voucherelor de vacantã, iar turistul mai plãteste doar 800 de euro. Se fac douã facturi diferite, pentru intern si extern. De exemplu, invitãm turistii din judetul Vaslui care vor sã petreacã sãrbãtorile de Paste si de 1 Mai în locatii licentiate si brevetate de Ministerul Turismului – si aducem în atentie destinatii din Maramures, Delta Dunãrii, Bucovina, culoarul Rucãr-Bran, Transilvania, cu cetãtile medievale fortificate, Durãu, Lacu Rosu, Slãnic Moldova, Poiana Brasov, Chisinãu sau Cernãuti, plus multe alte destinatii – cu rugãmintea de a veni din timp, pentru a rezerva locurile dorite de turisti, mai ales cã multe locatii au fãcute deja rezervãri cu mult timp înainte”, spune managerul agenției din Vaslui.

Titularizare 2019, ordonanță de urgență: Profesorii cu note mari nu vor mai da examenul de titularizare... Se caută locuri de muncă în străinătate și fără limbă străină: care sunt acestea?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x