Antena Căutare

Vremea a luat-o razna! Cod portocaliu de ploi în şase judeţe şi cod galben în Bucureşti şi 31 de judeţe

Judeţele Botoşani, Iaşi, Vaslui, Suceava, Neamţ şi Bacău vor fi, până miercuri dimineaţă, sub avertizare cod portocaliu de ploi, iar alte 31 de judeţe au fost avertizate cu cod galben, în unele zone cantităţile de apă depăşind 50 de litri pe metru pătrat.

Judeţele Botoşani, Iaşi, Vaslui, Suceava, Neamţ şi Bacău vor fi, până miercuri dimineaţă, sub avertizare cod portocaliu de ploi, iar alte 31 de judeţe au fost avertizate cu cod galben, în unele zone cantităţile de apă depăşind 50 de litri pe metru pătrat.

Avertizarea cod portocaliu emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie este valabilă de marţi, ora 14.00, până miercuri, la ora 11.00, în cele şase judeţe din nord-estul ţării fiind posibil să se cumuleze cantităţi de apă de peste 60 - 70 de litri pe metru pătrat.

Bucureştiul şi 31 de judeţe sunt marţi, de la ora 10.00 până la 23.00, sub avertizare cod galben. În zonele montane, precum şi în Moldova, Muntenia, Dobrogea şi în cea mai mare parte a Transilvaniei şi a Maramureşului vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuate, ploi torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de vânt ce vor lua şi aspect de vijelie şi grindină.

Cantităţile de apă vor depăşi 20 de litri pe metru pătrat şi local 50 de litri pe metru pătrat, cu precădere în zona montană.

Codul galben se va restrânge, de marţi noapte, în judeţele Constanţa, Tulcea, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Buzău, Vrancea, Galaţi, Covasna, Braşov, Harghita, Mureş, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Sibiu, Argeş, Dâmboviţa şi Prahova.

Cele 18 judeţe din estul şi sud-estul ţării vor rămâne sub avertizare cod galben până miercuri, la ora 11.00. În Moldova, Dobrogea, estul Munteniei, precum şi în zona Carpaţilor Orientali şi local a Carpaţilor Meridionali vor fi averse torenţiale, descărcări electrice şi intensificări de vânt, iar cantităţile de apă vor depăşi local 20 de litri pe metru pătrat şi izolat 45 - 50 de litri pe metru pătrat.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2016: Nu știi unde să mergi mai departe? Iată topul celor mai bune licee din România... Dezbatere publică de doar câteva ore pe ordonanța privind cărţile scrise în penitenciar...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x