Antena Căutare

Vremea o ia razna! A fost emis cod portocaliu de caniculă în vestul ţării şi cod galben în restul României

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare de tip cod portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat pentru șase județe din vestul țării, valabilă pe 23 iulie.

Vremea o ia razna! A fost emis cod portocaliu de caniculă în vestul ţării şi cod galben în restul României Galerie
Vremea caniculară a pus stăpânire pe întreaga ţară

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare de tip cod portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat pentru șase județe din vestul țării, valabilă pe 23 iulie.

De asemenea, a fost prelungit codul galben pentru cea mai mare parte a țării pentru ziua de vineri, 24 iulie.

Potrivit meteorologilor, în județele Satu Mare, Bihor, Arad, Timiș, Caraș-Severin și Mehedinți vor fi joi temperaturi maxime de 38-39 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Record absolut: Luna iunie 2015 a fost cea mai călduroasă din ultimii 135 de ani! Specialiştii dau un verdict sumbru

Tot joi, în cea mai mare parte a țării, vremea va fi caniculară. Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 35 și 37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, mai ales în zonele de câmpie și de podiș.

Pentru ziua de vineri, ANM menține codul galben, iar vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, caniculară în zonele de câmpie și podiș, unde și indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35 — 37 de grade și, izolat, 38 de grade.

Prognoza meteo: Cum o să fie vremea şi cât va ploua în august şi septembrie

Valul de căldură va persista și în următoarele zile, iar instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în special în nord-vestul, nordul țării și în zonele de munte.

Sursa: agerpres.ro

Veşti importante pentru cei care merg la munte! Telegondola dintre Cota 1400 și Cota 2000, finalizată în decembrie... Mare atenţie să nu pici şi tu în capcana hoţilor! După metoda "accidentul", a apărut o nouă escrocherie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x