Vremea pe zile. Prognoza meteo de luni până duminică în România

Vremea pe zile. Prognoza meteo de luni până duminică, 28 mai - 3 iunie, în România, aduce vești bune în prima parte a săptămânii, urmând ca vremea să se schimbe îna  doua parte a săptămânii. 

Vremea pe zile. Prognoza meteo luni - duminica

vremea.ro

Vremea pe zile. Prognoza meteo de luni până duminică, 28 mai - 3 iunie, în România, aduce vești bune în prima parte a săptămânii, urmând ca vremea să se schimbe îna doua parte a săptămânii.

Potrivit vremea.ro, săptămâna aceasta va fi caracterizată printr-o vreme în general frumoasă și caldă în prima parte a să, când în estul și în nord-estul continentului va persistă o arie de presiune ridicată, încărcată de aer cald din sudul Câmpiei Ruse și din zonă Mării Caspice.

În a două parte a săptămânii anticiclonul se va retrage către est, iar pe partea să anterioară va coborî spre latitudini mai sudice (incluzând și România) un aer mai rece și umed dinspre zonă Mării Baltice. Precipitațiile vor fi puține în prima parte a intervalului și se vor semnala cu precădere în sud-vest și la munte, pentru că ultimele zile ale săptămânii să aducă precipitații sub formă de averse însoțite de descărcări electrice pe spații mai extinse în majoritatea regiunilor țării, însă cantitățile de apa estimate a se acumula nu vor fi semnificative.

Cum va fi vremea luni, 28 mai, în România

Vremea va fi în general frumoasă în cea mai mare parte a țării, cu excepția sud-vestului, unde mai ales după-amiază își vor face apariția aversele de ploaie însoțite de descărcări electrice. Cantitățile de apa nu vor fi prea însemnate, doar cu totul izolat în Banat urmând să se depășească 10-15 mm. Vântul va suflă slab până la moderat în sud-est și mai mult slab în restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 21 și 26 de grade în Transilvania și Maramureș (cu cele mai scăzute valori așteptate a se înregistra în depresiunile din estul Transilvaniei), 25-30 de grade în Banat și Crișana și 23-28 de grade în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova.

Prognoza meteo pentru marți, 29 mai, în România

Cerul va fi mai mult senin în jumătatea vestică a țării, în timp ce în est în cursul prânzului vor apărea unele dezvoltări noroase cumuliforme, însă doar cu totul izolat vor cădea averse slabe de ploaie. Vântul va suflă moderat spre tare în sud-est și slab până la moderat în restul zonelor țării. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 23 și 28 de grade Celsius la nivelul întregii țări, cu cele mai scăzute valori așteptate în depresiunile din estul Transilvaniei și pe litoral, iar cele mai ridicate în Luncă Dunării și în sudul Banatului.

Vremea miercuri, 30 mai, în România

Miercuri vremea va fi frumoasă în toată țara, cu un cer variabil spre mai mult senin. Doar în zonă Munților Apuseni își vor face apariția unele înnorări temporare în cursul după-amiezii, însă șansele pentru producerea de averse de ploaie vor fi foarte reduse, potrivit Vremea.ro. Vântul va suflă moderat în sud-vest și în sud-est și mai mult slab în rest. Temperaturile maxime vor fi situate în general între 22 și 27 de grade în Transilvania și Maramureș, 25-30 de grade în Banat și Crișana (cu cele mai ridicate valori așteptate a se înregistra în zonă Dealurilor de Vest) și 23-28 de grade în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova.

Prognza meteo pentru joi, 31 mai în România

Vremea va fi în general frumoasă în prima parte a zilei în toată țara, însă după orele prânzului înnorările se vor accentuă în Transilvania, Maramureș și în nordul Carpaților Orientali, unde local se vor semnala averse slabe de ploaie însoțite de descărcări electrice. Vântul va suflă slab în cea mai mare parte a țării, cel mult slab până la moderat în nordul Olteniei și pe litoral. Maximele termice vor urcă la prânz până spre 25-30 de grade în majoritatea zonelor țării, cu cele mai scăzute valori așteptate în depresiunile din estul Transilvaniei și pe litoral, iar cele mai ridicate în Luncă Dunării și în sudul Banatului.

Citește și
alec baldwin sta pe un scaun si are un microfon
Prima declarație a lui Alec Baldwin după ce a împușcat accidental doi colegi. Ce spune despre tragedia de la filmări
Prima declarație a lui Alec Baldwin după ce a împușcat accidental doi colegi. Ce spune despre tragedia de la filmări
audrey-kevin-colaj
O tânără de 19 ani s-a căsătorit cu un bărbat cu 42 de ani mai în vârstă. Cum au reacționat părinții fetei
O tânără de 19 ani s-a căsătorit cu un bărbat cu 42 de ani mai în vârstă. Cum au reacționat părinții fetei
colaj de imagini cu alec baldwin si halyna hutchins
Cine a fost Halyna Hutchins, femeia ucisă accidental de Alec Baldwin pe platourile de filmare ale producției ”Rust”
Cine a fost Halyna Hutchins, femeia ucisă accidental de Alec Baldwin pe platourile de filmare ale producției ”Rust”
Mai multe articole

Vremea pentru vineri, 1 iunie, în România

Un front atmosferic rece venit dinspre nordul Europei va aduce averse de ploaie însoțite de descărcări electrice pe spații relativ extinse în prima parte a zilei în jumătatea nordică a țării, iar după orele prânzului și în cea sudică. Datorită temperaturilor mai ridicate din sudul țării, aici manifestările instabilității vremii vor fi cele mai violențe, alături de frecvențele descărcări electrice urmând să își facă apariția atât grindină de dimensiuni mici și medii, cât și intensificările de vânt cu aspect de vijelie (ce vor caracteriza momentul de început al averselor). Deși se vor semnala pe spații extinse în toată țara, ploile vor fi destul de slabe cantitativ datorită vitezei mari de deplasare a frontului rece. Vântul va suflă moderat în nordul țării și slab, cel mult slab până la moderat în sud. Temperaturile maxime, în scădere față de ziua precedentă în jumătatea nordică a țării, vor fi cuprinse în general între 20 și 25 de grade în Transilvania și Maramureș, 22-27 de grade în Banat și Crișana, 27-32 de grade în Oltenia și Muntenia (cele mai ridicate valori urmând a se înregistra în Luncă Dunării), 25-30 de grade în Dobrogea și 20-25 de grade în Moldova.

Prognoza meteo de sâmbătă și duminică în România

În week-end, cu toate că se așteaptă o ameliorare a vremii din punct de vedere al aspectului, valorile termice vor scădea destul de mult, acestea urmând să ajungă chiar și sub media climatologica a perioadei (un fapt destul de rar în contextul ultimelor 2 lunii); cel mai frig va fi în jumătatea estică a țării, unde maximele vor urcă la prânz până spre 15-20 de grade, în timp ce în vestul României se vor înregistra temperaturi maxime încadrate în general între 18 și 23 de grade Celsius, atât sâmbătă cât și duminică.

sursa harta: vremea.ro

sursa info: vremea.ro

Parteneri
Ea e considerată „cea mai frumoasă membră a Familiei Regale a Marii Britanii”. Cine le-ar fi depășit pe Kate Middleton și Meghan Markle
Titlul de „cea mai frumoasă membră a Familiei Regale” din Marea Britanie nu le-a fost acordat lui Kate Middleton sau lui Meghan Markle, ci unei tinere pe care puțini o cunosc. Chiar dacă Ducesa de Cambridge și Ducesa de Sussex au milioane de fani în întreaga lume, ele ar fi fost depășite la capitolul frumusețe, potrivit revistei Tatler. 
Catine.ro
Ultimele știri