Antena Căutare

Vremea pe zile. Prognoza meteo de luni până duminică în România

 Vremea pe zile, de luni pana duminica se anunță instabila. Prognoza meteo aduce ploi și temperaturi ridicate.

Vremea pe zile, de luni până duminică, se anunță instabilă. Prognoza meteo aduce ploi și temperaturi ridicate.

Următorul interval va fi caracterizat de o vreme călduroasă, în fiecare zi urmând să se înregistreze valori maxime naționale de peste 30 de grade Celsius. Cel mai cald va fi spre sfârșitul săptămânii, când temperaturile se vor apropia chiar și de pragul caniculei: sunt așteptate până la 33-35 de grade Celsius sâmbătă în sudul țării. Doar în Moldova temperaturile vor fi ceva mai apropiate de normalul termic al începutului de luna iunie, cel puțin în prima parte a săptămânii. În același timp, instabilitatea atmosferica va fi accentuată în majoritatea zonelor pe întreg parcursul intervalului, deși regiunile extracarpatice vor lua o pauză de la aversele de ploaie în cursul zilelor de marți și de vineri.

Cum va fi vremea luni, 4 iunie, în România

Potrivit vremea.ro, luni vremea va fi în general instabilă în cea mai mare parte țării, local urmând să se semnaleze averse de ploaie însoțite de descărcări electrice și izolat de grindină. Izolat (și îndeosebi în zonele montane) cantitățile de apa vor ajunge până la 15-20 de mm, cu totul punctiform urmând chiar să depășească aceste valori. Vântul va suflă slab în majoritatea regiunilor, cel mult slab până la moderat în sud-est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 22 și 27 de grade în Transilvania și Maramureș (cu cele mai scăzute valori așteptate a se înregistra în depresiunile din estul Transilvaniei), 24-29 de grade în Banat și Crișana și 26-31 de grade în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova.

Prognoza meteo săptămâna viitoare. Vremea face ravagii! Câte zile cu furtună vom avea

Prognoza meteo pentru marți, 5 iunie

Marți aversele de ploaie însoțite de descărcări electrice vor mai cădea local în regiunile intracarpatice, în timp ce în sud și est cerul va fi mai mult senin. Cantitățile de apa vor fi mai slabe de această data, doar cu totul izolat în nordul Carpaților Orientali urmând să se mai acumuleze până la 10-15 mm. Vântul va suflă slab aproape peste tot, cel mult slab până la moderat în nordul Transilvaniei și pe litoral. Potrivit prognozei Vremea.ro, temperaturile maxime de marți se vor încadra în general între 24 și 29 de grade în Transilvania și Maramureș și 27-32 de grade în restul teritoriului, cu cele mai ridicate valori așteptate în zonă Luncii Dunării.

Vremea pentru miercuri, 6 iunie

Miercuri vor cădea averse de ploaie însoțite de descărcări electrice pe spații extinse în regiunile intracarpatice, local în sud și numai izolat în est. Cantitățile de apa vor fi în general nesemnificative, însă punctiform se pot acumula până la 15-20 de mm (mai ales la munte). Vântul va suflă moderat în sud-est și mai mult slab în restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi situate în general între 25 și 30 de grade în Transilvania, Maramureș, Banat și Crișana (cu valori ușor mai scăzute estimate a se înregistra în depresiunile din estul Transilvaniei), 27-32 de grade în Oltenia, Muntenia și Dobrogea și 22-27 de grade în Moldova.

Ce se întâmplă cu prognoza meteo pentru joi, 6 iunie

Joi vor cădea averse de ploaie (în general slabe cantitativ) însoțite de descărcări electrice și răzleț de grindină de dimensiuni mici pe spații relativ extinse în jumătatea vestică a teritoriului, în timp ce în cea estică astfel de fenomene își vor face apariția doar izolat. Vântul va suflă moderat în sud-est și mai mult slab în restul zonelor țării. Maximele termice vor urcă la prânz până spre 24-29 de grade în Transilvania, Maramureș, Banat și Crișana (din nou cu valori ușor mai scăzute așteptate a se înregistra în depresiunile din estul Transilvaniei), 26-31 de grade în Oltenia, Muntenia și Dobrogea și 21-26 de grade în Moldova.

Vremea pentru vineri, 7 iunie

Vineri se vor semnala averse de ploaie însoțite de descărcări electrice local în nordul teritoriului, însă cantitățile de apa estimate a se acumula nu vor fi foarte importante. Vântul va suflă moderat în Moldova, Bărăgan și Dobrogea și mai mult slab în restul regiunilor țării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 28 și 33 de grade Celsius la nivelul aproape întregii țări, valori ușor mai scăzute urmând a se înregistra doar în depresiunile din estul Transilvaniei, pe litoral și în Luncă Dunării.

Prognoza meteo de miercuri, 8 iunie

În weekend (și îndeosebi pe parcursul zilei de sâmbătă) vremea va fi foarte caldă, ușor caniculară chiar în sudul țării. Temperaturile maxime se vor situa în general între 27 și 32 de grade Celsius la nivelul întregii țări, cu valori ușor mai scăzute așteptate în nordul Moldovei duminică, dar și ușor mai ridicate în Luncă Dunării sâmbătă. Instabilitatea atmosferica va fi accentuată în majoritatea zonelor țării, pe spații extinse urmând să cadă averse de ploaie însoțite de frecvențe descărcări electrice și izolat de grindină de dimensiuni mici și medii. La începutul averselor vor apărea și intensificările de vânt care temporar vor putea luă aspect de vijelie. Cantitățile de apa vor fi în general moderate, local urmând să se acumuleze 15-20 de mm, iar izolat până la 30-40 de mm.

sursa: vremea.ro,

Anunţ de ULTIMĂ ORĂ de la meteorologi! Este COD PORTOCALIU de furtună... Speranță pentru 10 bolnavi de cancer de piele în formă avansată. Ce ajutor vor primi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x