- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Virusul West Nile continuă să facă victime. Din mai și până acum s-au înregistrat 56 de cazuri ce au fost cauzate de virusul West Nile și au existat, de asemenea, șase decese, anunță Ministerul Sănătății. Trei dintre ele s-au înregistrat în Bucureşti şi câte unul în judeţele Iaşi, Galaţi şi Covasna.
”Conform datelor furnizate Ministerului Sănătăţii de către Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile, din data de 2 mai 2018 şi până în prezent au fost înregistrate 56 cazuri de meningite/meningo-encefalite cauzate de infecţia cu virus West Nile, fiind înregistrate 6 decese. Cazurile sunt din: Dolj 12, Iaşi10, Bucureşti 8, Olt şi Teleorman câte 4, Galaţi şi Ilfov câte 3, Brăila şi Giurgiu câte 2, Bacău, Tulcea, Bihor, Botoşani, Vrancea, Covasna, Mehedinţi şi Satu Mare câte 1 caz. Cele şase decese au survenit la pacienţi care prezentau co-morbidităţi. Trei dintre decese s-au înregistrat în Bucureşti şi câte unul în judeţele Iaşi, Galaţi şi Covasna”, arată Ministerul Sănătăţii într-un comunicat.
În fiecare an, în această perioadă se înregistrează o creştere a numărului de cazuri de infecţie cu virus West Nile, care din păcate, în unele cazuri se soldează cu deces, mai ales la pacienţii cu co-morbidităţi.
”Conform datelor sistemului de supraveghere al meningitelor/meningoencefalitelor produse de virusul West Nile, implementat după epidemia din anul 1996, situaţia din acest moment este comparabilă cu cea înregistrată în anii precedenţi. Astfel, în anul 2017, la data de 30 august se înregistrau 16 cazuri depistate şi 6 decese, iar în 2016, până la încheierea perioadei de supraveghere în 30 septembrie, au fost înregistrate 80 de cazuri şi 8 decese. Specialiştii consideră că sunt cazuri sporadice şi nu e vorba de o epidemie, iar creşterea înregistrată este cauzată de perioada excesiv de ploioasă care a făcut dificilă distrugerea tânţarilor. Pentru a elimina riscul de transmitere prin transfuzii, în toate centrele de transfuzii din ţară s-au luat măsuri de siguranţă. Sângele este testat suplimentar, astfel încât să poata fi depistată eventuala prezenţă a virusului în sângele recoltat”, arată aceeaşi sursă.