Antena Căutare

Zi specială pentru milioane de credincioşi! Tot ce trebuie să ştii despre perioada următoare

În acest an, Postul Sfintelor Paşti începe pe 23 februarie. Ţine șapte săptămâni, fiind cel mai lung și mai aspru post şi are menirea să pregătească duhovnicește pe credincioși pentru marea sărbătoare a Învierii Mântuitorului.

Zi specială pentru milioane de credincioşi! Tot ce trebuie să ştii despre perioada următoare
| crestinortodox.ro

În acest an, Postul Sfintelor Paşti începe pe 23 februarie. Ţine șapte săptămâni, fiind cel mai lung și mai aspru post şi are menirea să pregătească duhovnicește pe credincioși pentru marea sărbătoare a Învierii Mântuitorului.

Postul Pastelui a fost instituit in cinstea Patimilor si Invierii Mantuitorului Iisus Hristos si nu reprezinta doar abtinere de la anumite alimente, ci inseamna si indreptare sufleteasca prin spovedanie si fapte bune.

"Postul Mare este un eveniment spiritual in viata noastra, o perioada de pregatire deosebita. Este mare nu doar prin lungime, ci este mare tocmai prin importanta sa deosebita. Acesta ne ofera bucuria de a trai impreuna cu Hristos. Postul de bucate cu postul de pacate este o lupta impotriva diavolului, impotriva satanei, lupta care aduce biruinta. Cel mai important lucru este ca sa simtim o izbanda, sa simtim ca intr-adevar postul este pentru noi o jertfa plina de bucurie", a declarat IPS Laurentiu, Mitropolitul Ardealului, potrivit crestinortodox.ro.

In aceasta perioada, in toate lacasurile de cult ortodoxe se oficiaza o serie de slujbe si randuieli liturgice deosebite, specifice numai acestei perioade. "Slujbele care se savarsesc in timpul Postului Mare sunt cu totul speciale, deoarece nu le mai intalnim in timpul anului bisericesc. Intai de toate incepem cu rugaciunea Sf. Efrem Sirul, o rugaciune de pocainta; al doilea element special pe care il vom intalni chiar in saptamana aceasta si in saptamana a V-a din post este Canonul Mare; al treilea tezaur liturgic al Bisericii Ortodoxe este Liturghia Darurilor mai inainte sfintite. Toate acestea marcheaza tristetea, acea tristete de a nu fi sfant, tristetea de a te fi aflat exilat departe de Dumnezeu, dar aceasta tristete este inlocuita de bucuria intalnirii cu Hristos, pentru ca sambata si duminica sunt savarsite Liturghiile euharistice, si anume Liturghia Sf. Ioan si Liturghia Sf. Vasile. Slujbele sunt lungi, dar ele ne ajuta sa avem o stare de fericire, care nu-i o fericire momentana, o fericire care piere, ci o fericire profunda. Toate rugaciunile acestea sunt dublate de actul de cainta. Ne plecam in fata lui Dumnezeu si ne supunem ca unui Atotstapanitor. Ne daruim pe noi insine si toata viata noastra lui Hristos", a mai declarat IPS Laurentiu, Mitropolitul Ardealului.

Anunţ important pentru sute de mii de elevi! Se întâmplă chiar acum... Meteorologii au făcut anunţul! Iată cum o să fie VREMEA până în luna mai şi ce temperaturi vom avea de Paşte...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x